Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik heb een gestolen bakfiets gekocht. Wat moet ik doen?

Ik heb bij een fietsenzaak een tweedehands bakfiets gekocht. Prijs is zeer redelijk en reƫel. (3250,-). De fiets meegenomen samen met aankoop factuur waarop de garantie voorwaarden en prijs en betaalwijze staan. Bij thuiskomst heb ik voor de zekerheid de het frame nr gecontroleerd op de website rdw en daaruit kwam dat de bak fiets als gestolen staat opgegeven. Ik heb dus zeker tergoedertrouw gekocht. Wat nu te doen ?

Als je een product koopt en later blijkt dat het gestolen is, ben je normaal gesproken gedwongen om het product terug te geven aan de rechtmatige eigenaar, in dit geval een bakfiets. Dit is de algemene regel in Nederland.

Het Wetboek verbiedt diefstal en hanteert het principe dat de koper het gestolen goed moet teruggeven, ook al hebben ze het gekocht van iemand anders en niet geweten dat het gestolen was. Goeder trouw, wat betekent dat de koper niet wist dat het gestolen was en geen reden had om dit te vermoeden, verandert deze algemene regel niet.

De koper kan een vordering instellen tegen de verkoper voor het terugvorderen van het geld dat ze hebben betaald. Dit is een vordering tot terugbetaling van de koopprijs op grond van \"onverschuldigde betaling\", aangezien de koper niet is gebonden aan de koopovereenkomst vanwege feit dat het product gestolen was. Het kan nodig zijn om juridische hulp te zoeken bij deze stap.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag