Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Ik heb een eenmanszaak sinds 2005 in verkoop kinderkleding dmv thuisparty' sen 2 x per jaar huur ik een leegstaand pand en ga samen met een aantal kennissen stuntverkopen.
Dit voorjaar kwamen een aantal dingen samen waardoor ik wilde stoppen met thuisparty' s en verder wilde gaan met een winkel.
Ik vond een geschikt pand, een mooie inrichting en iemand die mij al jaren tijdens de stuntweken hielp, als partner om, als het goed zou gaan een Vof aan te gaan.
We hebben beide geld gestort op de zakelijke rekening om het inventaris, kleding ect. te kopen.
Zij 3925, ik 5745. We hebben eerst een stuntverkoop gehouden om van de omzet de winkel te verfraaien en in te richten en extra kleding in te kopen.
Na deze stuntweek hebben we elk 2400 euro weer uit de zaak gehaald (cash uitbetaald) en vervolgens heb ik haar 10% van de omzet betaald tot een totaal van 1187 euro.
De vof is nooit een feit geworden omdat de samenwerking niet goed bleek.
Nu had ik afgelopen donderdag een mail gestuurd met de mededeling dat ik binnen een aantal dagen een voorstel zal doen om zakelijk financieel uit elkaar te gaan. Ze niet meer in de winkel hoefde te werken en of ze de sleutels bij mij in wilde leveren.
Hierop had ik vrijdagochtend een bericht terug dat als ik vrijdag 2400 uur geen 5000 had gestort, zij zondag "haar" deel uit de winkel zou halen.
Nu heeft ze voor zo'n 7000 euro inkoop excl btw uit de winkel gehaald en weigert de sleutel terug te geven.
Verder heb ik nog voor zo'n 6000 euro rekeningen (deel wel/niet betaald) voor zaken die we samen zijn aangegaan (bezoek en voorwerk vof accountant, opening, belettering en uitnodigingen, etc.)
En de facturen van alle kleding zijn voor mijn rekening.
Alles staat op mijn naam, is aan mij geleverd.
Ik kan nu de winkel niet openen omdat meer dan de helft is weggehaald uit de winkel.
Ik kan dus geen omzet maken.
Ben bij de politie geweest maar zij zeggen dat het een civiele zaak moet worden......
Graag advies

Uw zakelijk partner en u dienen tot een gezamenlijk akkoord te komen over de verdeling van de inboedel en financiƫn. Aangezien u niets hierover voorafgaand op papier heeft afgesproken is het lastiger om deze kwestie zelf af te wikkelen. Het is in ieder geval niet de bedoeling dat een van u beide zonder overleg goederen tot zich neemt.

Indien u niet zelf tot een akkoord kan komen met u zakelijkpartner raad ik u aan om juridische hulp hiervoor in te schakelen. U kunt voor overleg contact opnemen met mij.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag