Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


ik heb een eenmanszaak
schulden bij leveranciers en belasting en banken
heb een eigen bedrijfspand en koophuis
ik kom in deze huidige situautie niet van m"n schulden
af (incassoburo enz )

Wat is uw vraag precies? Gezien de gegevens zie ik globaal de volgende mogelijkheden: 1) aanvragen eigen faillissement of surseance van betaling.De surseance wordt overigens niet snel verleend.
2) Een andere mogelijkheid is stoppen met uw bedrijf en alle schuldenaren een regeling aanbieden. Indien ze allemaal akkoord zijn, en dit op papier staat, dan kan de eventueel al aangewezen curator het faillissement beeindigen.
3) Andere mogelijkheid: aanmelden bij de schuldsanering. Maar dan zit er zeker drie jaar aan vast. En voordat het ingaat verkeert u in onzekerheid. Zorg dat u zich aanmeldt bij een schuldsaneringsbemiddelingsbureau met een goede staat van dienst.

Bij een faillissement hangt de duur af van ingewikkeldheid en aantal schulden, debiteuren, crediteuren. Eventueel schuld van directie, deugdelijke administratievormin etc. Indien alles netjes en op orde is en u bent van mening dat u geen schuld heeft aan de situatie (dus niet prive grote bedragen geld heeft opgenomen de laatste zes maanden) dan denk ik dat de weg van een faillissement sneller en beter is. Aan u de keuze. Op www. rechtspraak.nl zijn formulieren om uw eigen faillissement aan te vragen. Lees ook de toelichting die daarbij wordt vermeld.
In alle gevallen is het wel vrijwel zeker dat u op den duur uw huis moet verkopen. Het kan zijn dat het huis op naam van iemand anders staat (uw vrouw bijvoorbeeld) en dat u niet in gemeenschap van goederen bent gehuwd. In dat geval kunt u bij faillissement zeer waarschijnlijk in uw huis blijven wonen. Hangt ook een beetje af van gedrag van de bank (ivm hypotheekbetaling) en de belastingdienst.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag