Stel vraag

Particulier


Ik heb een dringende vraag . 2 jaar geleden heb ik na een echtscheiding een Incassobureau ingeschakeld (juristu bv ) om de verdeling van de rekeningen te ontvangen die mijn ex weigerde te betalen ondanks dat de rechtbank rotterdam dit had uitgesproken . Ik heb zwart op wit via de chat aan het incassobureau de situatie uitgelegd en gevraagd voor wie de bijkomende kosten zijn zoals deurwaarderskosten griffier enz Hun andwoord was alle kosten worden verhaald op de debiteur het is voor u kosteloos. Ik onving al snel 2x een rekening deurwaarder en dagvaarden (371 en 907 euro ) die ik volgens hun alleen hoefde voor te schieten en verhaald zou worden op de tegenpartij . uiteindelijk is mijn ex nooit voor dagvaarding geweest want koos voor een maandelijks termijn 2 jaar lang 100 euro . 2 jaar later ( na vele weinig tot geen terug koppeling ) ontving ik in juli 2020 een eindafrekening waaruit blijkt dat mijn ex de 5000 heeft heeft betaald zonder enige rente maar dat het voorgeschoten bedrag niet terug gehaald is en het ergste dat ik maar 3561 euro ontvang dus dat ik nog eens 1438 euro moet inleveren . Ze hebben mij hier nooit iets van gemeld in die 2 jaar of zelfs niet aan het begin. Ik heb hun meerdere malen laten weten dat ik hier niet mee akkoord ga omdat ze zich niet aan hun afsprak gehouden hebben. Ik ben naar de politie gegaan (officiele melding en nr ) maar die doen verder niets omdat het civiel is . Ik ben gaan spitten en blijkt dat ze al 2 x eerder in de afgelopen 2 jaar voor de rechter te zijn geweest ivm oplichting waar ze alles hebben moeten betalen en als je op klacht,nl en andere klachten sites leest barst het van dezelfde verhalen over dit bureau . Zelfs afgelopen maand een krant artikel in nrc over hun gedrag . De rechter schijnt hun niet te interesseren want ze blijven door gaan met misleiden . Zelf ben ik naar meester frank visser geweest en die gaf aan dat als ze een belofte maken zwart op wit dat hun algemene voorwaarden dan niet meer gelden dus dat ze dan ook weldegelijk alle kosten op de tegenpartij moeten verhalen. Meester frank heeft voor elkaar via zijn tv progr dat ik in ieder geval een deel van mijn geld heb mogen ontvangen. Nu is mijn vraag is er ook een mogelijkheid dat ik op de kosten van Juristu een deurwaarder inschakel om mijn overige 1278 euro terug te krijgen . Ik loop zelf in de wia en moeten van een kleine uitkering leven Een civiele rechtzaak zou ik wel willen want ik heb best veel geleden en nog . Ik ben dan ook niet van plan om nog 1 cent uit te geven aan deze oplichter dus ook niet voorschieten zoals gewoonlijk de gebeurt omdat ik dit bedrijf totaal niet meer vertrouw . Wat zijn mijn rechten en kansen .

Geachte heer,

Ik begrijp dat alle afspraken op schrift zijn gesteld en dat u nog een restant van 1278 euro tegoed heeft. Dit bedrag wordt niet door het incassobureau betaald.

Ik ben bereid om op basis van no cure no pay de stukken te bestuderen en naar aanleiding daarvan het bedrag te vorderen.

U kunt desgewenst rechtstreeks contact met mij opnemen.

Met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

No cure no pay zegt u maar dan komen er nog kosten voor mijn rekening en de bedoeling is dat alle werkelijk alle kosten dus griffier incasso deurwaarder rente eindafrekening enz door de tegenpartij word betaald het moet voor mij geheel kosteloos worden ik heb al te veel uitgegeven en ij de schulden gezeten ben blij dat ik er nu uit ben en ben niet van plan om er weer voor in de schulden te raken.


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag