Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Ik heb een dagvaarding toegestuurd gekregen voor 61 km/h te hard rijden op de A2. Ik reed 161 waar je 100 mocht. Ook heb ik minder dan een jaar mijn rijbewijs.

Daar vlakbij mag je 130 rijden en ik was onderweg naar een vd belangrijkste afspraken voor m'n werk. Door grote drukte heb ik waarschijnlijk niet op niet op zitten letten.

Welke straf kan ik nu redelijkerwijs verwachten?
En wat kan ik nu het beste tegen de rechter zeggen?

Vr gr,


U moet rekenen op een geldboete die de 300 euro overschrijdt en er kunnen maatregelen volgen op het gebied van de het rijbewijs, dus een ontzegging van de rijbevoegdheid voor een bepaalde periode. U zult waarschijnlijk iets moeten zeggen in de sfeer van de auto nodig hebben voor het werk. Het moet dan uit de lengte of uit de breedte komen. Boete gaat dan omhoog. Sinds 2012 zijn de boetes aangescherpt. Uw categorie (61 km te hard) is niet gevat ion richtlijnen, maar een individuele afweging van OM en rechter.

Beoordeel dit antwoord:

Geachte heer,
Dat wordt een individuele beslissing van het OM omdat de snelheidsovertreding te hoog is. Als het een geldboete wordt, is dat een hele flinke. Als u bij de rechter komt kunt u gewoon uw verhaal doen.Of het verhaal helpt is moeilijk in te schatten. Op de website van het OM kunt u nagaan wat de boetes zijn voor minder grote snelheidsovertredingen op de snelweg met een auto.
met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag