Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een contract voor onbepaaldetijd van 4 uur in de week in de horeca.(ik werk 5 jaar bij het bedrijf) Ik werk gemiddeld 8 a 10 uur per week.
Nou is mijn vraag ik word over een aantal maanden 2 keer geopereerd en dan kan ik ongeveer 5 a 6 weken niet werken.Is mijn werk verplicht om mijn door te betalen tijdens het herstel van de operatie?

Indien u structureel meer uren werkt dan in het arbeidscontract overeengekomen is, wordt vermoedt dat het aantal werkuren een omvang heeft gelijk aan de gemiddelde omvang van de arbeid per maand in de voorafgaande drie maanden, in uw geval vermoedelijk dus tussen de 8 en 10 uur.
Tijdens het herstel van de operatie (wat vermoedelijk een ziektesituatie zal zijn) is uw werkgever dan gehouden de ziekte-uren over dit gemiddelde door te betalen.
Hierbij gelden twee opmerkingen:
1: indien de afgelopen periode van drie maanden niet representatief is, kan een langere referentieperiode genomen worden;
2: dit betreft een vermoeden; dat wil zeggen dat uw werkgever kan proberen om het vermoeden met argumenten te weerleggen. Wanneer u echter al langere tijd (meerdere jaren?) structureel meer dan 4 uur werkt, zie ik niet direct argumenten die steek zullen houden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag