Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een contract voor onbepaalde tijd en was bij aanvang van het dienstverband woonachtig in de plaats waar ook het bedrijf is gevestigd. Destijds ontving ik geen reiskostenvergoeding. Gedurende het dienstverband ben ik zelf verhuist, waardoor ik per dag 95 km woon-werkverkeer rijd. Destijds (3 jaar geleden) hebben we afgesproken dat ik een vergoeding van 7 euro per dag zou krijgen. Echter de financiele situatie is gewijzigd en ik ben opnieuw mijn inkomsten aan het bekijken/ beoordelen. Heb ik niet eigenlijk recht op 95 x 0,19 ct = 18,05 euro reiskostenvergoeding per dag? We vallen niet onder een cao en er zijn ook geen afspraken hierover opgenomen in de personeelsgids.

Het is wat mij betreft niet perse van 'rechten heb op', maar het is op zich wel redelijk. Ik raad aan dit aan te kaarten bij uw werkgever en in gesprek met hem/haar te gaan en ook te wijzen op de redelijkheid. Dan is het een kwestie van onderhandelen. Succes!

Beoordeel dit antwoord:

ik zie dit niet, u moet zich aan het contract houden. Het vorige antwoord ligt in dezelfde lijn, met den verstande dat er verder over moet onderhandelen om het resultaat te bereiken.

Beoordeel dit antwoord:

U heeft geen recht op een reiskosten vergoeding van ½ 18,05 per dag. Er is in een CAO of personeelsreglement geen recht op reiskosten opgenomen. In uw arbeidsovereenkomst wel maar die bedraagt slechts € 7,- per dag. Daar heeft u dus recht op.
Verder hebben Suzanne en Jos gelijk dat je natuurlijk altijd kunt proberen om te onderhandelen of je toch niet meer kunt krijgen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag