Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een contract van een jaar vanaf juni 2019 en ben ziek geworden. Nu willen zij mij middels een vaststellingsovereenkomst uit de organisatie krijgen. Prima.

Maar ik moet mij beter melden en krijg geen transitievergoeding.

Kan iemand mij hier meer over vertellen?
Heb ik recht op een vergoeding en is het normaal dat je je beter moet melden?

Om recht te hebben op een WW uitkering moet u beschikbaar zijn voor werk. U mag dus niet ziek zijn wanneer u de vaststellingsovereenkomst tekent. Als u niet akkoord gaat met de beƫindiging van uw dienstverband en u bent ziek dan heeft u recht op salaris tijdens ziekte.

Ik adviseer u om te onderhandelen over een vergoeding, in beginsel heeft u daar recht op ongeacht de duur van uw dienstverband. Mocht u dat wensen, dan kan ik u verder adviseren over uw rechten en de overeenkomst controleren.

Beoordeel dit antwoord:

Wanneer u tijdens ziekte akkoord gaat met een vaststellingsovereenkomst (VSO), dan heeft u geen recht o peen uitkering. Het UWV zal namelijk stellen, dat er sprake is van een benadelingshandeling.

U moet zich alleen beter melden wanneer u ook echt beter bent. Immers in de WW moet u solliciteren. Dat kan niet wanneer u ziek bent. Wanneer u zich in de WW (weer) ziekte meldt -> benadelingshandeling.

Ik adviseer u zsm contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat (lid specialisatievereniging), b.v. mij. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag