Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Ik heb een contract van een half jaar afgesloten bij een firma om SEO (search engine optimalisation) te doen. Nu blijkt na een half jaar dat het contract stilzwijgend wordt verlengd, ik moet bovendien 3 maanden van tevoren opzeggen. Hiervoor moest ik een aparte paraaf zetten bij het artikel. Die heb ik nooit gezet. Wel heb ik het contract getekend waarop staaf dat dd overeenkomst 6 maanden duurt voor t bedrag van 1200 euro. Dit heb ik gemeld maar men wil hier niet op in gaan. Het loopt gewoon door wordt mij verteld. Wat kan ik doen?

U moet vooral goed het contract doorlezen. De vraag is of u akkoord bent gegaan met de automatische verlenging. U geeft aan dat daar een extra paraaf voor had moeten zetten.

We moeten vooral bekijken wat de bedoeling was van de overeenkomst en of u ook zonder paraaf gebonden kunt zijn aan die clausule. Als er expliciet bij die clausule staat dat er een paraaf nodig is voor die automatische verlenging en er is geen sprake van een paraaf, is er wellicht ook geen sprake van een overeengekomen automatische verlenging.

Wellicht staat er ook iets vermeld in het algemeen over contractduur en opzegtermijn. Die bepalingen zijn wel van toepassing.

U kunt het bedrijf een (aangetekende) brief sturen, waarin u aangeeft slechts een overeenkomst voor bepaalde tijd te zijn aangegaan. Noem daarbij van welke datum tot welke datum deze zou lopen. Meld ook dat u niet akkoord bent gegaan met de automatische verlenging en dat u daarom geen betalingen aan hen zult verrichten en dat u van hen ook geen verdere dienstverlening verwacht.

Beoordeel dit antwoord:

U geeft aan dat voor het stilzwijgend verlengen uitdrukkelijk een paraaf van u bij een bepaald artikel nodig was en dat deze niet gezet is. Dat betekent dat in dat geval geen sprake kan zijn van stilzwijgende verlenging.
Dit is mijn specialisatie en ik help u hier graag bij als u er niet uitkomt. Neem gerust vrijblijvend contact met me op.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag