Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


ik heb een bus uit 1999 gekocht (VW transporter) met lage km stand, en nu is na 2 maanden de versnellingsbak stuk en valt er niet meer te rijden met de bus!
toen ik de bus kocht, zei de garagehouder dat ik de 3e eigenaar zou worden, maar eigenlijk de 2e.
hij verklaarde dat aan de hand van de 2e eigenaar die er slechts een paar weken mee gereden zou hebben, en de bus teruggebracht zou hebben omdat die te ''licht'' was voor zijn werk in de bouw.
nu heb ik sterk het vermoeden dat die jongen slimmer was dan ik en al door had dat de schakelbak niet in orde was.
als dat zo is, heeft de garagehouder wel degelijk belangrijke info achtergehouden..
nu is mijn vraag of die jongen mijn getuige kan zijn en of ik aan de contactgegevens van die jongen (dus de vorige eigenaar) kan komen?
hoor het graag!

Indien u van mening bent dat de garagehouder belangrijke informatie bij de koop heeft achtergehouden, dan kunt u de overeenkomst die u bent aangegaan mogelijk vernietigen op grond van dwaling. Indien deze actie slaagt zal een en ander er uiteindelijk toe leiden dat de garagehouder de VW transporter moet terugnemen en dat u uw geld terugkrijgt.

De gegevens van de vorige eigenaar zijn wellicht te achterhalen bij de rijksdient voor het wegverkeer en anders mogelijk via een te houden voorlopig getuigenverhoor. Desgewenst help ik u graag verder.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

heb ik nog 1 vraag over de vw transporter waarbij na 2 maanden na de aankoop de versnellingsbak (automaat type) eruit lag en ik er geen kilometer meer mee kon rijden.terwijl de garagehouder achter zijn bus stond, volledig, toen hij hem verkocht aan mij. de bus is uit 1999, maar had nog maar ca. 200000 km op de teller staan en nog maar 1 eigenaar gehad (en een 2e eigenaar, maar die reed er slechts 2 weken in).
hoe zit het precies met achteraf procederen. want de garagehouder is nu ca.2 weken met de reparatie bezig,ik heb een leenauto gehad(automaten leenauto's was moeilijk voor mezelf om daar betaalbaar aan te komen, dus van belang voor mij dat de reparatie van mijn bus snel klaar is).ik moet dan 2200 euro betalen als ik de bus afhaal, maar nog steeds ben ik het daar niet mee eens. de garagehouder dreigde dat, als ik de bovag erbij zou halen, hij 3750 zou gaan rekenen in plaats van 2200 euro. en ik wil bij de vorige eigenaar navragen of het probleem met de versnellingsbak toen al speelde, dat die vorige eigenaar daarom na 2 weken de bus alweer terug verkocht, maar stel dat die vorige eigenaar tegen mijn garagehouder vertelt dat ik dit wil weten en de garagehouder mij dan alsnog veel geld gaat berekenen. ik weet dus niet , als ik achteraf dus na de reparatie de vorige eigenaar als getuige heb dat de bus al slecht was bij aankoop, ik de reparatiekosten nog terug kan krtijgen. hoor het graag!Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag