Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik heb een bod uitgebracht op een woning onder voorbehoud van een technische keuring met een maximum bedrag. Deze is geaccepteerd. De koopovereenkomst wordt momenteel opgemaakt. Tijdens de rondleiding door de makelaar werd aangegeven dat in de vliering van de garage mogelijk asbest zit.

Waar moet ik op letten alvorens ik de overeenkomst teken? Dient de asbestinspectie plaats te vinden voordat de overeenkomst is ondertekend omdat dit ruimte biedt voor eventuele heronderhandeling, of kan dit ook nog erna? In de koopovereenkomst komt zeer waarschijnlijk een asbestclausule. Kan ik hier een zin in laten opnemen over saneringskosten en de overschrijding ervan? Zo ja hoe zou deze eruit kunnen zien?

U doet er verstandig aan de asbestkeuring voor het tekenen van de overeenkomst te verrichten. Dit heeft dan wellicht invloed bij een gunstige heronderhandeling . Ook om eventuele discussies daaromtrent te voorkomen. T.a.v. de sanering bent u vrij dit op te nemen mits de tegenpartij zich daarin kan vinden. U kunt bv stellen dat alvorens tot de koop wordt overgegaan een sanering zal dienen plaats te vinden, of een prijsvermindering in het geval u dit zelf wilt gaan doen. Kortom, u kunt dit op geheel eigen wijze vormgeven. Komt u er samen (nog) niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, dan kunnen wij u bijstaan in deze zaak. Neemt u desgewenst contact met mij op voor overleg. Klikt u op de direct-contact knop naast dit antwoord onder mijn naam.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag