Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik heb een bedrijfspand verhuurd. Exploitatie horeca. Deze huurders hebben 6 maanden geen huur betaald. En af en toe maken ze een klein bedrag over. Hun waarborgsom hebben we in juli aangesproken. Techinisch gezien zijn ze nu 1,5 maanden achter met huur (binnenkort dus 2,5 maanden) en borg is leeg.

Ze willen niet betalen en niet vertrekken. Ze zijn al begonnen met wat spullen uit het pand weg te halen (geen impact op hun exploitatie)


De waarborgsom hoeft/hoefde u niet aan te spreken. Hoe dit gelopen is weet ik niet (heeft u dit aan huurder gemeld of zo?), maar het is feitelijk beter voor u dat er een grotere achterstand is zodat een huurrechtjurist voor u een kort geding kan starten om ontruiming te bewerkstelligen (en/of aanvulling van de borg, afhankelijk van de omstandigheden). Ik raad u aan om niets meer zelf te doen maar voor nader advies/hulp vrijblijvend rechtstreeks contact op te nemen met een van de huurrechtjuristen hier, bijv. via de link ' direct contact' die u ziet bij dit antwoord als u heeft ingelogd.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Geachte mevrouw Doomernik,
Hartstikke bedankt voor uw reactie. We vertrouwden de huurders toen dat ze spoedig huur zouden betalen zodat we de borg weer gelijk aan konden vullen. Maar ze bleven maar niet betalen. We hebben inderdaad huurrecht jurist in dienst genomen. Het is nog lopende.

nogmaals bedanktGraag gedaan en succes.

Beoordeel dit antwoord:


Graag gedaan en succes.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag