Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


IK heb een bedrijfsauto gekocht, waarin ik bij thuiskomst een kantoortafel en 7 tal stoelen vond. Nodeloos te melden dat zowel de verkoper als ikzelf de inhoud vd bus niet hadden bekeken bij verkoop.
Ik heb de verkoper vd bus nu 3 maal een email gestuurd met daarin de vraag wat hij met deze tafel en stoelen wilde doen. De eerste mail heb ik meteen bij aankomst thuis verstuurd.
Ivm de afstand tussen mijn woonplaats en de woonplaats van verkoper is ruim 200 km vind ik t niet op mijn pad liggen dat ik de boedel moet terugbrengen.
De verkoper heeft tot op heden niet gereageerd en de ik wil de boel niet langer bewaren. Kan ik de tafel en stoelen aan een kringloopwinkel geven of is dat onredelijk?
Ik heb de tafel en stoelen nu ruim 2 weken opgeslagen

Mvrg Ruud Hellinga

U kunt u de spullen niet zomaar afgeven aan de kringloopwinkel. U zult de verkoper schriftelijk (liefst aangetekend) moeten melden omtrent het aantreffen van de spullen. Daarbij geeft u hem een bepaalde tijd de gelegenheid om de spullen te komen ophalen, bij gebreke waarvan u deze spullen zult wegdoen. Als u kosten hebt gemaakt t.a.v. de opslag , dan kunt u dit in rekening brengen aan de verkoper. Komt u er samen (nog) niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, neemt u dan desgewenst contact met mij op voor overleg. Klikt u op de direct-contact knop naast dit antwoord onder mijn naam.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag