Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een aantal vragen over een bepaalde zaak die te maken heeft met stichting BREIN.
De stichting beticht mij van inbreukmakend handelen in de auteurswet en sturen mij nu een schikking inclusief onthoudingsverklaring, is deze stichting ├╝berhaupt gemachtigd om een schikking te sturen/verlangen, of is dit een vorm van chantage en omkoperij?
De schikking is voor het ter minne doen van de zaak en worden benoemd als administratie en onderzoekskosten.
Verder is er geen procedure gestart en wordt er gedreigd dat als ik de schikking niet betaal, het dossier aan hun advocaat overgedragen zou worden.
De zaak waarop zij zich beroepen is het maken van ondertitels. Zij noemen dit inbreuk op auteursrecht , maar deze bestanden worden vanaf beginsel zelf opgebouwd en zijn niet herleidbaar naar oorspronkelijke of auteursrechtbeschermde werken.
Wat kan het gevolg zijn als ik niet akkoord ga met het schikkingsbedrag dat zij in de onthoudingsverklaring hebben opgenomen?

Dag,
het is inderdaad nog maar de vraag of er wel sprake is van enig op een auteursrecht inbreukmakend handelen, maar voor de beantwoording daarvan heb ik meer informatie nodig. Vertelt u en omschrijft u eens meer specifiek de situatie.

Beoordeel dit antwoord:

Stichting Brein is op zich geheel legitiem. Maar misschien heeft u wel een punt. Kijk eens op http://petities.nl/petitie/stichting-brein-gaat-niet-over-amateur-ondertitels. Mocht dit niet op u van toepassing zijn, ik heb hierover vaker succesvol onderhandeld.

Beoordeel dit antwoord:

Geachte vragensteller,

De petitionaris van de actie " laat ondertitels vrij" en initiatiefneemster van de donatie actie " laat ondertitels vrij" zou graag met u in contact willen komen.
Zou u met mij direct contact willen opnemen? U ontvangt dan van mij haar contactgegevens.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag