Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een aantal schulden bij diverse incassobureaus.
Nu is het zo dat ik 2verschillense dossiers heb lopen bij eenzelfde bureau.

Ik had een betalingsregeling afgesproken maar 2/3 maanden op het verkeerde dossier betaald. Dus ik kreeg een brief thuis dat ik het restantbedrag in 3 dagen moest betalen. Dit was niet mogelijk dus heb ik via de mail contact opgenomen met het bureau.
Mijn excuus aangeboden voor de betalingen op het verkeerde dossier en een nieuwe regeling voorgesteld met een eenmalige verhoogde betaling. Hiermee gingen ze accoord mits ik de eenmalige betaling via 3 dagen voldeed. Hierop reageerde ik dat het pas mogelijk was dit te doen wanneer mijn loon binnen was.
Hierop heb ik geen antwoord meer ontvangen.

Ik heb netjes de eenmalige betaling gedaan en ben vervolgens verder gegaan met de door mij voorgestelde regeling. De laatste maand betalen komt eraan en er ligt een brief in de bus: er is beslag gelegd op je loon, kopie van de brief voor de werkgever zit er ook bij. En om het mooier te maken: proceskosten ter waarde van ongeveer €450,00.

Nu is mijn vraag: ben ik verplicht deze kosten te betalen? Nadat ik de afgelopen maanden gewoon de betalingsregeling heb gevolgd en op tijd heb betaald. En nadat ik geen antwoord meer heb gekregen van het bureau in kwestie.

Ik vind het namelijk erg onbeschoft en het lijkt alsof ze gewoo extra geld willen krijgen. Zij zien de maandelijkse betaling en het feit dat dit de laatste maand is namelijk ook.

Alvast bedankt voor het antwoord

Geachte vraagsteller,

In eerste instantie wil ik u adviseren om schriftelijk protest aan te tekenen tegen deze handelwijze van het incassobureau en aan te geven dat u binnenkort de laatste termijn zoals afgesproken zult betalen en dat daarmee de kous voor u af is.

Wel heb ik nog een aantal vragen.

Kan er misschien door u op een of andere manier de suggestie gewekt zijn dat er helemaal niet meer of dat de laatste termijn niet meer betaald zou gaan worden?

Heeft u de betalingsregeling zwart op wit?

Heeft het incassobureau conservatoir beslag gelegd onder uw werkgever of is er sprake van een executoriaal beslag (nadat er bijvoorbeeld al een procedure met een veroordelend vonnis aan is voorafgegaan)?

Betreft het een "gewoon" incassobureau of een gerechtsdeurwaarderskantoor met haar eigen spelregels die bij u heeft aangeklopt?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor de snelle reactie.

Ik heb vandaag contact gehad met het bureau in kwestie.
Het gaat om een gerechtsdeurwaardersbureau.

De betalingsregeling staat zwart op wit (of in ieder geval op de mail).

Na het contact van vanmorgen blijkt waar het fout is gegaan. Ik heb 2dossiers lopen bij het betreffende bureau en schijnbaar heeft elke vestiging een eigen bankrekening nummer. Ik heb dus continu op het verkeerde rekeningnummer betaald (wel onder vermelding van het juiste dossiernummer).

Het gaat overigens over een executoriaal beslag.

Maar aangezien ik gewoon betaald heb (zij het op een verkeerd rekeningnummer van het bureau) neem ik aan dat de beslagleggingskosten niet betaald hoeven worden?

Ook vraag ik me af of ik mijn werkgever op de hoogte moet stellen van een verandering of dat het bureau dit zelf doet?

Met vriendelijke groet


Ondanks het feit dat u mogelijk iets aangerekend kan worden bij het invullen van de betaalopdrachten blijkt hier dat het bureau haar zaken niet of niet voldoende op orde heeft. Immers bij ontvangst van een bedrag dat niet geplaatst had kunnen worden had contact met u als betaler kunnen worden gezocht en dit is blijkbaar nagelaten. Daar komt bij dat verwacht mag worden dat een dossiernummer binnen dezelfde organisatie op zijn minst bekend had moeten voorkomen.
Ik neig er dan ook naar de verantwoording bij het bureau neer te leggen en hen er kosteloos zorg voor te laten dragen dat e.e.a. ongedaan wordt gemaakt bij uw werkgever.

Ook had het gegeven dat u steeds tijdig betaalde hen terughoudend moeten laten zijn bij het inzetten van het beslagtraject. Bovendien ken ik de hoogte van uw schuld niet maar als dit om een nog betrekkelijk gering bedrag ging is hier op dit moment naar mijn mening naar een te zwaar middel gegrepen door het bureau. Executie naar aanleiding van een executoriale titel had immers altijd nog kunnen plaatsvinden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag