Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik heb een aankoop ontvangen die totaal niet lijkt op wat ik besteld heb. Wat kan ik doen?

Ik heb een vest gekocht. Een mooi dik lichtgrijs vest en iets donkerder grijze knopen. Echter ik kreeg een dun beige vest met bruine knopen! Totaal niet de kwaliteit die was laten zien!
Nu krijg ik geen geld terug, maar de optie om het te sturen naar China! Ik krijg iets wat ik niet besteld heb, maar ik veel retourkosten betalen.
Wat zijn mijn rechten hierin?

In uw situatie gelden de consumentenrechten voor het online kopen van producten binnen de Europese Unie. De verkoper verplicht zich om het product te leveren zoals dat is beschreven en getoond op de website. Als dit niet gebeurt, zoals u omschrijft ('je ontvangt iets anders dan je had gekocht'), dient de webwinkel het probleem op te lossen. Dit kan zijn door herstel, vervanging of terugbetaling van het aankoopbedrag.

Het lijkt onredelijk dat u het fout geleverde product op uw kosten naar China moet sturen, zeker als dit onevenredig hoge kosten met zich meebrengt. Het Burgerlijk Wetboek stelt in boek 7, artikel 21, lid 2 dat de verkoper de kosten van retourzending moet vergoeden als de consument een product verkeerd ontvangen heeft.

Indien de webwinkel zich niet aan deze regels houdt, dan kunt u mogelijk een klacht indienen bij de Geschillencommissie als de webwinkel daarbij aangesloten is. Als u betaald heeft met een creditcard, kan het ook mogelijk zijn om de betaling terug te draaien.

In dit soort situaties kan het ook nuttig zijn om contact op te nemen met uw bank of creditcardmaatschappij, om te zien of zij de transactie kunnen betwisten. Daarnaast kunt u advies inwinnen bij bijvoorbeeld het Juridisch Loket.

Let echter op, regels kunnen anders zijn als de verkoper buiten de EU is gevestigd. U kunt het beste contact opnemen met een juridisch deskundige voor exacte informatie betreft uw situatie.
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag