Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een 94 jarige vader in een verzorgingshuis in een andere plaats dan de mijne en kan hem niet zo vaak bezoeken ,mijn zuster die wel bij hem in de buurt woonde is sinds kort overleden. Nu zitten haar familieleden steeds aan mijn vaders geld te trekken zeggen dat ik geld naar hen over moet maken en dat mijn vader daar toestemming voor heeft gegeven. Ik ben bang dat zijn geld 5000,00 euro zo helemaal verdwijnt hoe te handelen.gaarne uw reaktie

Als u vindt dat u degene bent die het beheer over het geld moet krijgen kunt u aan de kantonrechter vragen of u bewindvoerder mag worden van uw vader.
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/curatele-bewind-en-mentorschap

Beoordeel dit antwoord:

De eerste vraag is wie beheert het geld van uw vader en hoe is dat formeel geregeld. De tweede vraag is, heeft u het (zo mogelijk) aan uw vader gevraagd. De derde vraag is, waar voor vraagt die familie geld. M.a.w. doen ze iets voor uw vader (de was, regelklussen etc.?) en zo ja wat is daarover afgesproken. Met andere woorden wat is er geregeld en afgesproken hierover. U hoeft natuurlijk niet zomaar geld over te maken, dat hangt helemaal af van wat uw vader heeft geregeld.
met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:

En natuurlijk eens met Robert Martens als het gaat om bewind vragen bij de rechter.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag