Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


ik heb een 32 uur contract. In de maanden okt en nov heeft mijn werkgever mijn minder uren ingeroosterd dan ik zou moeten werken. Na een tijdje kreeg ik in de gaten dat ik te weinig uren maakte, zogenaamde minuren. Nu heb ik in dec 37.5 overuur gedraaid maar volgens mijn werkgever gaan daar nu nog de minuren vanaf dus houd ik er 2.5 over. Dit vind ik zwaar belachelijk want ik heb aanzienlijk veel uren gedraaid en houd er nu niks aan over. Ik heb dan ook aangegeven dat ik helemaal niet om vrij of minder uren heb gevraagd in de voorbijgaande maanden.ik heb juist getekent voor een 32 urige werkweek. mijn salaris is in die maanden wel gewoon gelijk gebleven, dus gebasseerd op die 32 uur.

Mag dit zomaar?
graag uw advies
alvast bedankt!

Indien uw werkgever met u afspreekt dat u 40 uur per week werkt, dan zal hij (minimaal) die uren maandelijks moeten betalen. Tenzij in een CAO daarover andere afspraken zijn gemaakt.

In beginsel is het niet hebben van (genoeg) werk het risico van de ondernemer. Er bestaat maar een beperkt aantal uitzonderingen waarbij de werkgever niet hoeft te betalen als er niet wordt gewerkt (bijv. staking, onwettig verzuim of hechtenis). zie art 7:627 BW.
Ik denk daarom dat u elke maand 40 uur betaald moet worden. U kunt bij het afdwingen daarvan nadere ondersteuning krijgen van de arbeidsjuristen die zijn aangesloten op deze website.
mvg

Beoordeel dit antwoord:


Waarschijnlijk is het onderwerp minuren en de mogelijke verrekening daarvan in uw CAO of overeenkomst geregeld. Mocht dat niet zo zijn, dan ben ik het met u eens dat werkgever het risico draagt als hij u te weinig uren laat werken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag