Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Ik heb de schorsing van mijn scooter niet tijdig verlengt. Nu heb ik daar een boete voor gekregen van 330 euro. Hier is niet een keer voor gewaarschuwd. Ik heb alleen een brief ontvangen waarin stond dat, wanneer ik te laat zou zijn met een dergelijke verlenging, er een hoger tarief zou gelden voor het schorsen.
Daarbij komt dat de scooter een jaar geleden uit elkaar is gehaald en de bruikbare onderdelen zijn verkocht.
Ik heb het RDW middels een brief hierover ingelicht waarop hun uiteindelijke reactie was dat ze niet een voertuig met terugwerkende kracht konden schorsen. Anders "..is ons kentekenregister namelijk niet meer zuiver."
Ik zou graag willen weten of het zin heeft om in hoger beroep te gaan bij de officier van justitie.

Ik begrijp uw situatie niet helemaal. U had uw scooter tijdelijk geschorst. Dat bent u toen vergeten te verlengen, waardoor u een boete had gekregen van het RDW. Daarna heeft u de scooter (of onderdelen daarvan) verkocht ?

Beoordeel dit antwoord:

Beste vraagsteller,
U geeft aan dat in de periode dat de scooter geschorst is geweest (1 jaar) deze uit elkaar is gehaald en verkocht. De schorsing bleek te verlopen na een jaar en daar heeft u een brief over ontvangen. Hierin werd gemeld dat de schorsing zou verlopen. En nu heeft u dus een boete voor het niet verzekerd hebben van een brommer die inmiddels eigenlijk niet meer bestaat.
Kijk, het RDW checkt alleen of de scooter die u in uw bezit heeft, verzekerd is. Op het moment dat u de scooter verkoopt dan krijgt u een zogenaamd vrijwaringsbewijs waarmee u bij het RDW kunt aangeven dat de scooter niet meer van u is. Dat geldt hetzelfde als u onderdelen van de scooter verkoopt en daardoor de scooter onbruikbaar wordt. Dus op het moment dat u de onderdelen van de scooter verkocht had, had u uw scooter moeten afmelden bij het RDW dat deze scooter niet meer een motorvoertuig was (oftewel totallos). Het feit dat de RDW u een boete geeft zonder van te voren te waarschuwen is gewoon mogelijk. Als u kunt bewijzen dat (het kenteken) van de brommer niet meer bruikbaar is en op welk moment dat was, dan kunt u eventueel bezwaar maken tegen de boete om deze kwijt te schelden of gedeeltelijk te laten gelden.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag