Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik heb de borg voor een kamer van mijn dichter betaald deze was 750 euro. Ze is sinds 1 mei haar kamer uit en had een afspraak gemaakt om haar sleutel in te leveren en haar borg terug te krijgen. Op de afspraak de man niet opdagen en Laar niks van zich horen. Ik en mijn dochter hebben al meerdere keren geprobeerd om contact te zoeken maar te vergeefs! Wat moeten we doen?

u zou deze man ingebreken kunnen stellen en in uiterste geval kunnen dagvaarden en via de rechter afdwingen dat hij de zaken afhandeld.
in iedergeval zou ik u adviseren schriftelijk te laten weten tot overdracht van de sleutel bereid te zijn.
indien u wil kan ik u hierbij van dienst zijn.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

We hebben al een brief gestuurd maar toen kwam hij niet opdagen. Ik heb wel een rechtsbijstand verzekering vergoedt deze de juridische kosten dan?


dat is afhankelijk van uw verzekerings voorwaarden, ik zou daar als ik u was goed na kijken.
mag ik u in het verlengde daarvan vragen wat u betaald voor uw verzekering?

Beoordeel dit antwoord:

U kunt schriftelijk per aangetekende brief of deurwaardersexploot bevestigen dat de huurovereenkomst is geëindigd, hoe deze is geëindigd en per welke datum. Ook de sleutels kunnen op deze wijze worden geretourneerd. Daarbij kunt u aangeven dat de borgsom via de bnak terugbetaald moet worden en het bankrekeningnummer daartoe doorgeven. Maak foto's van de staat van oplevering; er worden soms smoesjes verzonnen om de borg niet terug te betalen.

Vervelend voor u is dat bij niet betalen de rechter moet worden ingeschakeld. U heedft daar in dit geval geen advocaat voor nodig. Wel moet u dan een dagvaarding laten betekenen door een deurwaarder.Schakel de rechtsbijstandverzekering in! Kosten zou ik zoveel mogelijk vermijden ivm de hoogte van de borgsom.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag