Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb 7 jaar een leaseauto gereden. Omdat het niet meer goed met bedrijf ging moest ik hem inleveren. Ter compensatie een ex lease auto gekocht, waar nog wat aangedaan moest worden. Mijn werkgever (tevens opdrachtgever) heeft geregeld dat de faktuur van de reparatie van de garage naar het bedrijf gestuurd kon worden. Helaas heeft mijn werkgever nooit deze faktuur betaald en bedrijf inmiddels failliet. Nu stuurt de garage mij persoonlijk opeens deze faktuur. Ik heb aangegeven dat niet ik maar mijn werkgever opdrachtgever was en dus deze faktuur niet bij mij verhaald kan worden. Garage zegt nu: ja maar gaat om jouw privé auto en bedrijf betaald niet en aangezien ik er van profiteer ik moet betalen en als ik niet betaal zij de spullen alsnog uit mijn auto gaan halen. Kan dit zo maar? Moet de garage niet gewoon bij curator aankloppen? Gaat om hooguit €1000,-

Beste vraagsteller,

Mij lijkt dat de garagehouder aan het verkeerde adres is. Het is voor u evenwel van belang om in deze een dossier op te bouwen. Dus: schriftelijk reageren (per mail of fax, dan heeft u gelijk een bewijs van verzending van uw bericht) en stellen dat u niet aansprakelijk gesteld kunt worden, omdat u de opdrachtgever niet bent geweest en geen contract had met de garagehouder; dat was en had immers uw voormalig werkgever. Verwijst u vervolgens naar de curator. Mocht u in een onverhoopt geval blijvend aansprakelijk gesteld worden en gedagvaard worden, dan raad ik u uitdrukkelijk aan om een advocaat in de arm te nemen. Succes.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

De garage richt zich nu op zijn retentierecht. Wat houdt dit voor mij in. Het is duidelijk dat dit om mijn prive auto gaat. De garage heeft wel erkend dat de werkgever de opdrachtgever was in de eerste instantie. Als bewijs heb ik ook de factuur die als eerste naar de werkgever is gestuurd.


Het retentierecht is het recht van een schuldeiser om een goed dat hij onder zich heeft niet af te geven aan de schuldenaar zolang zijn prestatie niet is betaald. Naar ik begrijp heeft u de auto onder u, klopt dat? Zo ja, dan is er geen probleem. Zoniet, dan zult u de garagehouder moeten sommeren om de auto aan u terug te geven, omdat niet u, maar het bedrijf de schuldenaar is. Succes.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag