Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb 5 weken geleden een paard gekocht bij een handelaar. Een kennis van mij uit Friesland is daar op zoek gegaan naar een mak en goed beleerd paard voor een beginner (herintreder) en kwam uit bij een kennis van hem (een handelaar). Het paard zelf stond, om het nog even ingewikkelder te maken, bij een andere handelsstal, daar heb hem ook meegenomen. De betaling is contant gegaan naar de oorspronkelijke handelaar, via mijn kennis. Het paard blijkt wel lief, maar niet goed beleerd te zijn en zeker niet geschikt voor een beginner. Hij kan niks en ik ook niet en dat leidt tot op hol slaan en valpartijen en wij zijn volledig het vertrouwen in elkaar kwijt. Ik heb het paard voor de koop een keer gereden en toen was hij rustig, maar zoals gezegd kan hij niks en is heel erg onzeker waardoor hij gaat rennen. De handelaar wil het dier alleen terugnemen voor de helft van de prijs. De koop is dus mondeling gesloten door mijn kennis namens mij. Heb ik nog rechten?

Uiteraard heeft u rechten, daar u niet hebt gekregen wat u mocht verwachten. Maar helaas (en veelal te doen gebruikelijk in de hippische branche) wordt veelal gehandeld op basis van mondelinge overeenkomst. Uw bewijspositie is dan ook zeer zwak te noemen, temeer daar u het paard voor de koop naar tevredenheid hebt gereden. Zo op het eerste gezicht vrees ik dan ook voor u dat een juridische procedure niet goed zal aflopen. Dit uiteraard enkel op basis van de door u gegeven informatie.

Beoordeel dit antwoord:

Ik ben het niet geheel eens met het advies van mijn collega en ik denk dat er (meer) mogelijkheden zijn om de koop ongedaan te maken. Mocht u hier meer over willen weten, dan verneem ik graag van u.

Beoordeel dit antwoord:

Graag willen wij ons aan u voorstellen. Wij zijn van het SBS6 televisieprogramma ‘ Mr. Frank Visser Doet Uitspraak’. In dit programma lost hooglopende kwesties en conflicten op.

Mr. Frank Visser is ruim 20 jaar geleden begonnen met het tv-programma 'De Rijdende Rechter' omdat hij vond dat alle mensen recht hebben op recht. En dat vindt hij nog steeds!

Wij hebben uw case gelezen en bieden u juridisch advies aan en de mogelijkheid om uw zaak in ons programma te behandelen.

Als u interesse heeft kunt u contact met ons opnemen.

Hartelijke groeten,

Vera Driessen
Team Mr. Frank Visser Doet Uitspraak

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag