Consument, Verzekering, Schade
Particulier
Ik hoop dat u hersteld bent anders wens ik u een algehele en snelle herstel toe.
Ik raad u aan ten eerste niet zomaar de schade af te laten kopen door de verzekeraar en wachten op een voor u te bereiken eindtoestand van uw klachten. Als u daarna nog klachten hebt, dan kunt u vaak daar geen aanspraak op maken. Uw werkgever zal ook dit standpunt innemen en zich gevrijwaard zien. Ik raad u aan juridische hulp in te schakelen in deze kwestie. Desgewenst kunt u rechtstreeks en kosteloos contact met mij opnemen voor hulp.
Vervelend om te horen dat u een bedrijfsongeval heeft gehad. Ik hoop dat u hier goed van bent hersteld!
Aansprakelijkheid is erkend. Dat betekent dat de verzekeringsmaatschappij alle schade moet vergoeden, ook de toekomstige schade. Vaak willen verzekeringsmaatschappijen de schade afkopen onder 'finale kwijting'. Dat moet dan wel betekenen dat de toekomstige schade daarin wordt meegenomen. U kunt dan namelijk niet meer op de zaak terugkomen. Uw zaak wordt dan definitief afgerond.
Uit uw verhaal begrijp ik dat u geen juridische ondersteuning heeft. Dit adviseer ik u wel. Een letselschadespecialist kan namelijk de toekomstige schade in kaart brengen en er voor zorgen dat bij een regeling de toekomstige risico's worden afgedekt. Dit kan door het opvragen van medische informatie en het inwinnen van medisch advies en/of een voorbehoud.
De kosten van de juridische bijstand moeten door de verzekeringsmaatschappij worden vergoed. Voor u is deze hulp in principe kosteloos!
Mocht u dat wensen, dan help ik u graag verder. In dat geval kunt u rechtstreeks contact met mij opnemen.
Ik wens u veel sterkte!
U dient er rekening mee te houden dat de verzekeraar bij een eindregeling u een vaststellingsovereenkomst voorlegt. Dat is een contract waarmee u verklaart dat als de verzekeraar u bedrag x betaalt, u vervolgens afstand doet van uw vordering. Ook jegens uw werkgever.
Mocht u nog geen letselschade advocaat in de arm hebben genomen, dan is het moment om dat alsnog te doen. Juist bij de eindregeling moet er voor worden gezorgd dat alle schade die u lijdt in beeld is. Vervolgens kan een schadeberekening worden gemaakt, waarna onderhandelingen met de verzekeraar kunnen beginnen.
Mocht u nog geen letselschade advocaat hebben, dan kunt u desgewenst vrijblijvend contact met mij opnemen. Mijn hulp is meestal kosteloos van u als slachtoffer, omdat deze kosten door de verzekeraar van uw werkgever worden vergoed.
De verzekeraar van de aansprakelijke partij zal normaliter een slotuitkering doen en tegelijkertijd verlangen dat de definitieve regeling wordt vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. Vast onderdeel van de vaststellingsovereenkomst is dat partijen elkaar over een weer finale kwijting verlenen, hetgeen betekent dat u in de toekomst niet meer aanvullend schade kunt claimen. Indien u in de toekomst nog een verslechtering verwacht van uw gezondheid is het verstandig om ten aanzien van deze mogelijke schade een zogenaamd voorbehoud op te nemen. Een andere mogelijkheid is dat u de verzekeraar verzoekt om het dossier nog niet definitief af te wikkelen. Uw advocaat of jurist kan u hierover nader adviseren. Mocht u nog niet door een gespecialiseerde advocaat of jurist worden bijgestaan, dan adviseer ik in ieder geval om alsnog het definitieve aanbod en de eventuele vaststellingsovereenkomst door een advocaat of jurist te laten beoordelen. Als de aansprakelijkheid in uw zaak is erkent en er geen sprake is van een mate van eigen schuld, dan dient de verzekeraar de kosten van rechtsbijstand te vergoeden.
Ik wens u veel sterkte met de laatste loodjes!