Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik heb 31 december j.l. een koopakte getekend en op dat moment was het appartement onbewoond, schijnbaar via een veilig bij de verkoper terecht gekomen, en feitelijk nooit zelf bewoond. Mag de verkopende partij na het tekenen van de koopakte het appartement zonder mij als "koper" noch de makelaar te informeren, verhuren aan derden (in dit geval aan 3 gastarbeiders/polen)? Hier ben ik zelf achter gekomen, nadat ik langs reed. Ik heb ook direct contact opgenomen met de voorzitter van de v.v.e. die was er ook absoluut niet mee eens. Wat kan ik het beste doen in deze toch wel erg zorgelijke situatie?

Ik hoop op een spoedig antwoord

Bvd,

p.s. De feitelijke overdracht zal plaatsvinden op 1 maart. indien financiering accoord, zal dit eerder zijn)

U hebt aanspraak op levering van de woning, vrij van huur. De verkoper mag tot het moment van juridische levering met het appartement doen wat hij wil. Daarbij gelden de volgende grenzen: (a) de verkoper moet de woning kunnen leveren per 1 maart; (b) de verkoper moet de woning aan u opleveren zonder huurders erin; (c) de verkoper moet de woning aan u leveren in de staat waarin u die hebt gekocht.

Ik adviseer u de verkoper aan te schrijven en hem te vragen binnen veertien dagen te bevestigen dat hij de woning per 1 maart huurvrij en in goede staat aan u zal kunnen leveren. Krijgt u niet de gevraagde bevestiging, dan zou u eventueel de koopovereenkomst kunnen ontbinden.

Beoordeel dit antwoord:

Nee! Er staat bovendien bijna altijd in de notariƫle akte (en de daaraan voorafgaande koopovereenkomst) dat vrij van huur moet worden opgeleverd.

Juist omdat huurders niet altijd gemakkelijk weg te krijgen zijn is dit een sterk waardeverminderende omstandigheid. U kunt de overeenkomst ontbinden; eisen dat alsnog correct wordt opgeleverd of schadevergoeding eisen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag