Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb 3,5 jaar geleden bij een doe het zelf zaak een hardhouten buitendeur gekocht, met 5 jaar garantie.
Nu blijkt dat de buitenzijde van de deur is voorzien van een laag fineer.
Door inwerking van zon en regen laat deze fineerlaag los, dit is een lelijk gezicht en kun je ook niet repareren. Ik heb dit aangekaart bij de DHZ zaak, en na vele e mail wisselingen hebben zij voorgesteld om mij uit coulance een nieuwe deur en een blik lak te leveren. Ben ik veeleisend als ik stel dat zij ook verantwoordelijk zijn voor het demonteren van de oude deur en het plaatsen van de nieuwe deur.


Ik verwacht dat u dat niet voor elkaar zult krijgen, ook niet bij een rechter en raad u dan ook aan genoegen te nemen met het huidige aanbod. U heeft deze deur immers enkele jaren kunnen gebruiken. Helaas heb ik geen positiever nieuws voor u.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor het antwoord. Ik had op positief nieuws gehoopt, ik heb geen ervaring met zulke zaken, dus het valt mij wel een beetje tegen. Dit komt eigenlijk door het feit dat je in 3 jaar tijd 2 keer loonkosten moet maken om een deur in het kozijn te hangen. Deze kosten bedragen bijna net zo veel als de waarde van de deur. Vandaar mijn teleurstelling.


Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor het antwoord. Ik had op positief nieuws gehoopt, ik heb geen ervaring met zulke zaken, dus het valt mij wel een beetje tegen. Dit komt eigenlijk door het feit dat je in 3 jaar tijd 2 keer loonkosten moet maken om een deur in het kozijn te hangen. Deze kosten bedragen bijna net zo veel als de waarde van de deur. Vandaar mijn teleurstelling.Ik zou, met alle respect voor u, toch willen zeggen 'don't kill the messenger'. Ik heb u al aangegeven het jammer te vinden u niet positiever te kunnen berichten. Natuurlijk zou ik u ook blij kunnen maken met een dode mus (waar sommige juristen helaas een handje van hebben), maar dat is niet mijn stijl, omdat de ervaring leert dat die dode mus vooral erg duur is, zeker gezien de prijs van de aankoop...

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag