Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik heb 2 kinderen en mijn ex en ik zijn uit elkaar. Hij heeft onze kinderen erkend en ze dragen zijn achternaan. Nu is het probleen dat hij vrijwel zelden tot nooit alimentatie betaald terwijl hij wel verplicht is tot betalen. Hij zit in de schulden dus heeft weinig geld. Nu is mijn vraag of ik als. Ik het wil laten vast leggen recht heb op een toegewezen advocaat aangezien ik alleenstaand moeder ben met een bijstandsinkomen dus zelf ook niet veel geld heb, dus krijg ik dan een advocaat vergoed? En mijn tweede vraag is, heeft het wel nut om het vast te laten leggen als ik een advocaat toegewezen krijg omdat mijn ex in de schulden zit want als k dan alsnog bijvoorbeeld maar 50euro in de maand krijg van hem want daardoor schieten mijn problemen ook niet op. Ik hoop dat 1 van de juristen mij kan dviseren en misschien uiteindelijk ook kan helpen.


U kunt zich laten bijstaan door een advocaat. Als u naar het juridisch loket gaat bij u in de buurt dan betaalt u een kleine eigen bijdrage en de rest wordt door de raad voor rechtsbijstand betaald. Of het veel zin heeft gelet op het inkomen en de schulden van uw ex-partner kan uw advocaat dan beoordelen aan de hand van de gegevens.
met vriendelijke groet

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor de informatie
Dus een juridisch adviseur kan mij helpen met alles?


Ja, bij het juridisch loket wordt u in eerste instantie gratis geholpen en zij verwijzen u dan door naar een advocaat als dat nodig is.Voor de advocaat betaalt u een relatief kleine eigen bijdragen. Sommige gemeentes vergoeden die eigen bijdrage die u aan de advocaat moet betalen. Succes

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag