Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik had een arbeidsovereenkomst met min max uren 12/24 ik heb steeds gemiddeld 24 uur gewerkt. Nu loopt dit na 23 maanden af en krijg ik een vast contract aangeboden voor 10 uur wat voor mij veel te weinig is.Kan dit zomaar of heb ik recht op mijn gemiddelde uren?

Indien u op de einddatum maximaal drie arbeidsovereenkomsten hebt gehad bij deze werkgever, eindigt de arbeidsovereenkomst op dat moment in principe van rechtswege (lees: automatisch), tenzij de CAO anders bepaalt.

Het staat uw werkgever dan vrij om u wel of geen nieuw contract aan te bieden. Indien uw werkgever u een nieuw contract aanbiedt, hoeft hij geen aansluiting te zoeken bij het aantal uren dat u de afgelopen periode gewerkt hebt.

Het spijt mij u niet anders te kunnen berichten.

Heeft uw werkgever u hier overigens wel (meer dan) één maand voor de einddatum over geïnformeerd? Anders kunt u (wellicht) aanspraak maken op een vergoeding, van maximaal 1 maandsalaris, afhankelijk van het tijdstip waarop uw werkgever u hierover heeft geïnformeerd.

Indien u nadere vragen hebt, verneem ik dat graag. In dat geval bespreek ik graag vrijblijvend met u wat ik voor u kan betekenen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag