Wonen, Buren
Particulier
Beste vraagsteller,
Mondelinge overeenkomsten zijn ook rechtsgeldig. De vraag is in welke fase partijen zich op dit moment bevinden, pre-contractueel of contractueel?
De afwezigheid van een handtekening van de huurder en het feit dat er nog een borg gevonden moest worden neigt naar de situatie van een voorfase, ik zou dan ook als ik u was in eerste instantie vasthouden aan het standpunt dat er nog geen overeenkomst was, tenzij er aanvullend tegenbewijs bestaat in de vorm van e-mail(s) want deze kunnen in een procedure worden gebruikt. De gevorderde schade en de rechtsgeldigheid daarvan hangt af van het soort huurcontract, bedrijfsmatig of voor bewoning en de duur en/of leegstandwet e.d van toepassing zijn verklaard en niet in de laatste plaats wat de voorwaarden over dit onderwerp te melden hebben.
Op zichzelf is het juist dat een mondelinge overeenkomst ook rechtsgeldig is, maar hier lijkt dan een VERMITS voorwaarde te gelden: ALS er een borgstelling wordt afgegeven dan... Verder is de vraag of er al gesproken is over de diverse bepalingen i de huurovereenkomst. Als u daarmee niet akkoord bent gegaan denk ik dat er onvoldoende overeenstemming was om te menen dat er al een overeenkomst was. Als het stuk vooraf is goedgekeurd, dan weer wel.
Zou mondelinge overeenkomst ontkennen en me daarnaast beroepen op niet tot stand komen borgstelling.