Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


ik ga scheiden en ben als vertrekkende partner, noodgedwongen in een hotel zonder voorzieningen terecht gekomen zodat ik toch onderdak heb, dit kost mij elke maand 450 euro...mijn nu nog vrouw en kinderen blijven tot nu toe achter in onze koopwoning...wat ben ik allemaal verplicht te blijven betalen? ik hou nu amper geld over om eten voor mijzelf te kunnen kopen?

In beginsel bent u zolang u nog getrouwd bent verplicht om de kosten te blijven betalen. u hebt naarmate uw verbreking langer duurt (2 jaar) ook geen recht meer op hypotheekrenteaftrek. U doet er verstandig aan zo wel mogelijk een einde te maken aan die situatie en ofwel afspraken te maken met uw ex (en eventueel een alimentatie af te spreken) en /of de procedure op te starten.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ok dank u voor uw antwoord, en hoe zit dat als ik eenmaal gescheiden ben, het lijkt erop dat de scheiding pas in Januari wordt uitgesproken.
Als ik eenmaal gescheiden ben,en het huis is nog niet verkocht ben ik dan evengoed verplicht om dan ook nog alle kosten te betalen zoals hypotheek en alle andere vasten lasten?Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag