Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik ga na een huwelijk van 32 jaar bij mijn man weg. Ik krijg per mai a.s. een huurappartement. Mijn man blijft in de woning omdat verkoop op dit ogenblik geen optie is. Totdat het in de verkoop komt zal mijn man in de woning blijven wonen. Mijn man betaald de nettohypotheekkosten. Samen de kosten als WOZ en andere gemeentelijke belastingen. Graag zou ik e.e.a. op papier willen zetten om duidelijke afspraken hierover te maken. B.v. Wanneer in de verkoop, betalingsverplichting, onderhoud van de woning, wat als er een andre partner bij in trekt.....enz. Zijn hier standaaardbrieven voor waardoor ik enigzins mezelf een beetje kan indekken?

Ik begrijp dat u feitelijk uit elkaar bent maar niet wenst te scheiden ? Indien dit wel het geval is kunt u met behulp van een advocaat goede afspraken vastleggen in een convenant. U bent weliswaar uit de woning maar u blijft wel hoofdelijk aansprakelijk voor de hypotheekschuld. Ook houdt u aansprakelijkheid voor andere schulden die tussentijds kunnen ontstaan. Uit elkaar gaan heeft ook nog eens fiscale gevolgen voor u en uw partner.
Als u toch bij elkaar blijft dan kunt u samen schriftelijke afspraken over maken. Daar zijn echter geen 'standaard'brieven voor.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag