Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik en mijn ex zijn al meer dan 2 jaar uit elkaar, ik woon nog in het huis dat te koop staat, mijn ex betaald nog een gedeelte mee, de makelaar wil de prijs verlagen omdat de woningmarkt hierom vraagt, en wij willen z.s.m. de woning verkopen zodat we allebei door kunnen met ons eigen leven. We zullen een restschuld krijgen, we hebben ook contact met de bank en de NHG.
Onze makelaar wil graag zelf contact opnemen met die 2 partijen, om te vragen of de prijs omlaag mag. De bank zou hierop een antwoord moeten geven, maar verwijst dan weer naar ons, als klant, dat wij een formulier op de site moeten invullen betreft betalingsproblemen krijgend.
dit is nog helemaal niet het geval, we proberen alles zo netjes mogelijk te betalen ook altijd optijd, we willen alleen dat het huis z.s.m. verkocht kan worden voor een nog redelijke prijs, zodat de restschuld niet nog hoger wordt.
Het lijkt erop dat de bank pas iets wil doen als er betalings achterstanden zijn, wat moeten we hiermee doen?

U heeft alleen toestemming van de bank nodig als u op het moment van verkoop niet de volledig hypotheek kunt terugbetalen aan de bank. Ik ga er van uit dat daarvan sprake is. In dat geval wilt u ongetwijfeld een beroep doen op de NHG. Maar dat kan alleen als er sprake is van betalingsproblemen. Daarom wil de bank dat u een formulier invult. De voorwaarden van de NHG zijn namelijk:
1. U hebt een hypothecaire lening afgesloten met Nationale Hypotheek Garantie.
2. U hebt uw betalingsachterstanden zoveel mogelijk zelf beperkt, door uw hypotheeklasten zoveel mogelijk te blijven betalen.
3. U moet uw woning gedwongen verkopen, omdat u uw woonlasten niet meer kunt betalen als gevolg van een van de volgende vier oorzaken:
- ontslag,
- arbeidsongeschiktheid,
- (echt)scheiding,
- overlijden van uw partner.
4. U hebt toestemming van uw hypotheekverstrekker om uw woning te verkopen.
5. U hebt uw woning verkocht met behulp van een makelaar.
6. U hebt uw woning netjes bewoond.
7. U kunt de restschuld niet uit eigen middelen inlossen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag