Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik en mijn ex hebben een samenlevingscontract, een koophuis en twee kinderen. Mijn ex woont met de kinderen in het huis waarvan ik al die tijd de hypotheek ben blijven betalen. Mijn ex is achter mijn rug om van alles aan het regelen maar stelt mij nergens van op de hoogte. Daarnaast moet ik elke week smeken of ik mijn kinderen mag zien. Een normaal gesprek kunnen we niet voeren samen en een mediator wil ze niet. Mijn vraag is: Wat zijn mijn rechten en plichten en wat kan ik doen?

Ik wil zo snel mogelijk het samenlevingscontract laten ontbinden en het huis verkopen (mijn ex stelt de verkoop al maanden uit met allerlei smoesjes) daarbij wil ik een vaste regeling voor mijn kinderen.

Mijn ex heeft naast het huis alle spullen, inboedel, auto etc. de auto moet nog afbetaald worden aan mijn ouders, waar ik dus nu ook voor opdraai. Ik kan het niet meer opbrengen om elke maand de hypotheek (volledig) te betalen omdat ik nu nieuwe vaste lasten heb en ik zit op dit moment in de ziektewet, plus dat er een grote kans is dat mijn contract welke bijna afloopt hierdoor niet verlengt zal worden. Ik ben hierdoor drastisch in loon omlaag gegaan, en denk dat ik inmiddels net zo veel inkomsten heb als mijn ex.

Ik hoop spoedig een antwoord te ontvangen want ik weet niet meer wat ik kan doen en waar ik moet beginnen, ik heb al die tijd geprobeerd alles zo vriendschappelijk mogelijk op te lossen, mijn ex weigert op elke wijze hieraan mee te werken.

Als ik het zo lees, hebt u dringend en snel behoefte aan goede juridische bijstand van een deskundig familierechtadvocaat. Ik stel voor dat u mij zsm rechtstreeks benadert zodat we dit vrijblijvend kunnen bespreken. Dan kan ik u ook beter adviseren.

Beoordeel dit antwoord:

Ja, het lijkt mij wel dat u een advocaat nodig heeft. Niet zozeer met betrekking tot beƫindiging van de samenlevingsovereenkomst want die kunt u zelf opzeggen, maar meer om vervolgens de zaken goed te regelen. U zult met haar afspraken moeten maken over de kinderen en naar alle waarschijnlijkheid zult u dienaangaande een verzoekschriftprocedure bij de familierechter moeten voeren (omgang, gezag en kinderalimentatie). Dit hoeft niet per se veel geld te kosten. Daarnaast zal er iets met de woning (en de andere spullen) moeten gebeuren en als zij ook wat dat aangaat niet meewerkt zult u ook hiervoor naar de rechter moeten.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag