Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


ik betaal al 17 jaar alimentatie voor mijn zoon maar heb al sinds hij 12 jaar is geen contact meer met hem hij is nu 19 jaar ,ik weet niet wat hij op het moment doet men zegt dat hij een opleiding volgt maar waar en hoe en hoelang die opleiding duurt weet ik niet ik houd mij netjes aan de plicht van betalen maar kunt u mij advies geven of ik het recht heb om te weten wat mijn zoon op het moment doet en of hij nog thuis woont en of ik de alimentatie niet rechtstreeks naar hem kan overmaken?

U kunt ervoor kiezen de alimentatie te stoppen, gelet op het feit dat hij meerderjarig is. Als hij vervolgens claimt dat hij toch een bijdrage van u wil, dan moet hij zelf aangeven wat zijn behoefte is aan inkomen. Hij moet dat specificeren. Hetgeen hij te kort komt, moet vervolgens tussen u en uw ex worden verdeeld naar uw beider draagkracht.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik wil alleen weten of ik het recht heb om de onderhoudsbijdrage rechtstreeks te mogen overschrijven naar mijn zoon en niet meer naar mijn ex.Ik heb gevraagd voor het rekeningnr van mijn zoon maar heb nog niets ontvangen.Ben ik srafbaar als ik de onderhoudsbijdrage niet meer naar mijn ex wil overschrijven.


U bent niet strafbaar. Kinderalimentatie voor kinderen tussen de leeftijd van 18 tot 21 jaar dient volgens de wet rechtstreeks het kind betaald te worden.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb de onderhoudsbijdrage sinds mijn zoon 18 is nog steeds aan mijn ex overwezen maar weet niet of mijn zoon daadwerkelijk dat geld heeft ontvangen kan ik daar bezwaar tegen indienen zoja bij wie.


Hiervoor kunt u het beste contact opnemen met uw zoon. Als het geld ontvangen is door uw ex en het is uitgegeven aan de kosten van uw zoon, is er uiteraard niets aan de hand. Het advies is dus rechtstreeks te betalen aan uw zoon.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Daar ik niet weet waar en hoe ik mijn zoon kan bereiken wordt dat erg moeilijk want mijn ex weigerd om mij informatie te geven over mijn zoon en volgens haar advocaat heb ik daar ook geen recht op of ik moet een procedure starten want zij zegt als mijn ex dat niet wil hoeft zij die informatie niet aan mij te geven mits ik een advocaat neem.Is het dan zo in nederland dat de vaders alleen de plicht hebben om te betalen maar geen recht hebben op informatie van hun eigen kinderen ik ben toch toeziend voogt.


Nogmaals raad ik u aan om te overwegen de alimentatie niet te betalen, zodat uw zoon zelf met u contact moet opnemen om duidelijk te maken wat hij nodig heeft. U hoeft niet in contact te treden met uw ex; uw zoon is immers meerderjarig.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb nog steeds geen informatie gekregen van en over mijn zoon,ik heb alleen een briefje gekregen van mijn ex waar het rekeningnr opstaat van mijn zoon en verder niets. Nu is mijn vraag kan mijn zoon beslag laten leggen op mijn loon,volgens de advocaat van mijn ex wel,en wat moet ik doen als ik maar niets hoor van mijn zoon.Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag