Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Ik ben vorige week aangehouden voor illegaal grafitti spuiten op een bouw terrein. Ik moet in september voorkomen. Moet ik voor dit soort zaken een advocaat in arm nemen?

Als u naar de kanton/politierechter moet hoeft u geen advocaat te hebben. Vaak is het wel verstandig een advocaat in te schakelen.
Ik zal een link bijvoegen met extra informatie met betrekking tot mijn antwoord.

.

http://www.juridischloket.nl/vraagenantwoord/politie-justitie/voorkomen/dagvaarding/Pages/default.aspx

Beoordeel dit antwoord:

Beste vrager,
Het is wel verstandig een advocaat in de arm te nemen.. Deze kan uw dossier opvragen bij de rechtbank, en vervolgens samen met u de verdedigingsstrategie bepalen. Mogelijk komt u in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand waardoor u de advocaat slechts een eigen bijdrage hoeft te betalen. Uw advocaat kan een aanvraag voor u indienen. Veel advocaten hebben een gratis eerste gesprek zodat u zich kunt oriƫnteren.
Veel succes ermee.

Beoordeel dit antwoord:

U kunt afhankelijk van uw inkomen op de site van de Raad voor Rechtsbijstand ook bepalen of u een gesubsidieerde advocaat kunt krijgen. http://www.rvr.org/nl/subhome_rz/rechtsbijstandverlener,Inkomensgrenzen.html

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor jullie advies. Een bezoekje aan de rechtswinkel lijkt me geen overbodige actie, dus dat ga ik dan maar doen...


U doet er verstandiger aan om naar het Juridisch Loket te gaan, dat is iets anders dan de rechtswinkel.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag