Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik ben verloskundestudent en huur al 2 jaar een kamer in Maastricht. Nu ga ik 4 maanden op stage en ik zou in die tijd graag mijn kamer onderverhuren (mijn huurbaas gaat hiermee akkoord, het is wel op eigen risico) Nu heb ik een vraag met betrekking tot het inschrijven bij de gemeente.
Ik ga op stage in een ziekenhuis en zal daar gedurende mijn stage wonen. Ik heb geen mogelijkheid me in het ziekenhuis in te schrijven, dus zou graag ingeschreven blijven staan in Maastricht. Aangezien ik toch de nodige kosten zal maken en niet thuis woon blijf ik graag mijn uitwonende beurs (studiefinanciering) ontvangen. Wat ik graag zou willen weten is of het mogelijk is voor degene die mijn kamer onder zal gaan huren, om zich óók in te schrijven op dit adres? En of hier consequenties aan vast kunnen zitten? Er wonen in mijn studentenhuis in totaal 7 mensen, als ik zelf ingeschreven blijf staan en mijn onderhuurster schrijft zich ook in, staan we dus met 8 mensen ingeschreven op dit adres. Is daar een limiet voor? Wat zou zij aan moeten kunnen tonen als bewijs dat ze hier woont? En wat kan ik aantonen?
Ik hoop dat u mijn vraag kunt beantwoorden, Bij voorbaat dank :)

Reactie van de vraagsteller

Is er iemand die een antwoord weet op mijn vraag of mijn onderhuurster zich in kan schrijven op het adres, wanneer ik zelf ook ingeschreven blijf staan?


Er is niets op tegen dat meer personen op één adres zijn ingeschreven. Uitgangspunt is wel dat u zich moet inschrijven op de plaats waar u hoofdverblijf houdt. Hoofdverblijf is de plek waar iemand gedurende het komend half jaar voor tweederde van de tijd (vier maanden dus) verblijf zal houden. Dat zou in uw geval dus de woongelegenheid behorend bij het ziekenhuis ('zusterflat') moeten zijn. De gemeente dient u hier in principe gewoon in te schrijven.

De onderhuurster kan zich inschrijven op het adres van de door u onderverhuurde woning.

Het achterwege laten van inschrijving op een bepaald adres levert overtreding van de "Wet gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens" op. In de regel wordt hierop door gemeenten niet actief gehandhaafd. Juiste inschrijving is voor uitkeringen, subsidies en studiefinanciering vaak wel van belang. Onjuiste gegevensverschaffing over het woonadres kan het recht op uitkeringen in gevaar brengen en in het uiterste geval aanleiding zijn voor fraudeonderzoek.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor je reactie Rudolf :)Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag