Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Ik ben uitgenodigd voor een politieverhoor over 5 weken. Een politicus meende bedreigd te zijn door mijn emotionele reactie op zijn provocerende uitlating.

Van half maart tot eind april heb ik een covic-19 besmetting doorgemaakt waar ik flink ziek van ben geweest. De diagnose is gesteld door mijn huisarts en een vervangende arts van de praktijk. Gezien de inmiddels verstreken tijd zijn antistoffen niet meer werkzaam volgens dezelfde huisarts en ben ik weer net zo vatbaar als eenieder ander.

Ik ben nu erg bezorgd over het risico van een nieuwe covic-19 besmetting op het politiebureau ,mede gezien de berichten over besmettingen middels ventilatiesystemen en aerosolen. Ik ga thans elk risico uit de weg.

Tevens val ik gezien mijn leeftijd ( 73) en chronische kwaal in een risicogroep.

Mag ik van de politie verlangen dat ze extra maatregelen nemen om besmetting 100% uit te sluiten. Bijvoorbeeld door een telefonisch verhoor?

Zo niet kan ik gezien de omstandigheden het verhoor weigeren, zonder het risico opgepakt te worden?

Beste vrager,

100% zekerheid om niet besmet te worden op het politiebureau is niet te geven en daarom niet te vragen. U kunt wel telefonisch contact opnemen met de politie. Vraag dan naar de behandeldend rechercheur en leg uw gerechtvaardigde zorgen rustig voor. Vraag ook een verklaring van uw huisarts waaruit blijkt dat een eerdere besmetting met COVID19 geen garantie op immuniteit in de toekomst geeft. Zorg dat u tevens op schrift heeft dat u ziek bent geweest en dat u een chronische kwaal heeft, als die risicoverhogend zou zijn in gevallen van COVID19.
Bied vervolgens aan de rechercheur aan om de stukken van de arts toe te sturen en vraag om telefonisch of via skype of iets vergelijkbaars gehoord te kunnen worden. Wordt dat geweigerd, schakel dan een advocaat in.

Succes ermee. Advocaat

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag