Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben te goed gelovig geweest en heb een vriend geld geleend. Het gaat over een bedrag van 10.000 euro. Hij had contact met wat zakelijke lieden en hij kreeg 50.000 mee als hij geld in kleine biljetten zou inleveren. Nu is hij in Milaan bedreigd en moest het geld afstaan en kreeg fakegeld mee. Sinds dien hoor ik niets meer van deze vriend. Hoewel hij beloofd heeft om het geld terug te betalen, hij heeft immers geleend, is er geen contact meer en ik heb nu een brief aan hem gestuurd dat ik, waarin in ik gevraagd heb om een manier waarin ik weer geld zou kunnen krijgen, krijg ik daar geen bericht van. Wat kan ik doen, zodat hij toch een deel van het geld terug betaald en wat zijn mijn mogelijkheden hierin?


Ik ga ervan uit dat u kunt bewijzen dat het een lening betreft. Als een aangetekende brief van u met sommering om terug te betalen zit er niets anders op dat juridische hulp in te schakelen. Vaak helpt een brief van een jurist beter en anders is een procedure nodig. Ik raad u aan vrijblijvend rechtstreeks contact op te nemen met een van de juristen op deze site, bijv. via de link 'direct contact' die u na inloggen ziet bij dit antwoord.

Beoordeel dit antwoord:

Helaas heb ik vaker cliƫnten gehad met zo'n verhaal. Het komt vaak neer op de praktische vraag waar het geld te halen valt. Als u de betaling van het geleende geld via de bank heeft gedaan, ga ik er van uit dat e.e.a. wel te bewijzen zal zijn (e-mails?). Vervolgens geldt wel: niet geodschikts dan kwaadschiks. Als hij na aanschrijven door een advocaat niet regaeert of niets wil doen,dan kunnen we via beslagleggen op loon; een auto of banktegoeden iets in beweging zetten. Dat is vaak effectief. Als incasso-middel danwel als breekijzer om alsnog goede afspraken te maken. Als een vriend geld leent en zich vervolgens onbereikbaar houdt is dat mijns inziens op zijn plaats. Ik hoor wel als u nog vragen heeft.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag