Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben sinds een aantal weken weer volledig aan het werk, alleen er zijn teveel mensen in dienst dus is er vaak niet genoeg werk.
Mijn werkgever laat mij hiervoor verlofuren opnemen.
Verder heb ik mijn werkgever gevraagd of ik contact op zal nemen met de bedrijfsarts.
Ik heb al iets meer dan twee maanden geen contact meer met hem gehad.
Mijn werkgever vindt dit niet nodig en zegt dat ik de verzuimcoach wel kan mailen.
Wat kan ik nu het beste doen?

U hoeft geen verlofuren op te nemen als er geen werk voor u is. Ik neem aan dat u een vast dienstverband heeft voor x aantal uren. Het is een werkgeversrisico als hij/zij u deze uren niet kan laten invullen met de bedongen arbeid. U doet er verstandig aan uw werkgever schriftelijk te laten weten dat u geen verlofuren opneemt.

Als u volledig hersteld bent is een bezoek aan de bedrijfsarts niet nodig, maar het staat u vrij om een afspraak te maken. Maar een mail sturen aan de verzuimcoach is een goed begin als u vragen heeft over de afgeronde re-integratie.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Mijn re-integratie is volgens mij niet afgerond. Zo moet ik bijvoorbeeld nog steeds naar het re-integratiebureau blijven gaan.
Ik heb inmiddels de verzuimcoach gemaild maar ik heb nog geen antwoord gehad.


Zit u in spoor 2? Dat wil zeggen in het tweede ziektewetjaar waarin u begeleid wordt naar werk buiten de organisatie? Dan nog heeft uw werkgever een loondoorbetalingsverplichting voor het aantal contracturen, dus u hoeft geen verlofuren in te zetten. Maak een afspraak bij de bedrijfsarts, u heeft daarvoor geen toestemming nodig van de werkgever. Vraag ook bij PZ of u uberhaupt ziek gemeld bent in de administratie en zo ja, voor welk deel. Zonder verder overleg kan ik u geen advies geven. Ik sta u graag persoonlijk bij.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Volgens mij lopen spoor 1 en spoor 2 bij mij tegelijkertijd. Ik zit nog in het eerste ziektejaar en ik zal eens navraag gaan doen.


klopt uiteraard dat spoor 2 ook al in het eerste jaar kan plaatsvinden. Ik hoor graag meer over uw situatie.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag