Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik ben opgelicht door een loodgietersbedrijf. Kan ik mijn geld terugkrijgen?

Verstopt toilet 's avonds, dus een spoeddienst op internet opgezocht. XYZ kwamen en hebben de verstopping verholpen, maar ik moest wel voor een half uur werk 500 euro betalen. Daarbovenop heb ik geen factuur ontvangen, is de pot scheef teruggezet waardoor hij nu lekt en krijg ik ze niet meer te pakken (ze hebben mijn nummer vermoedelijk geblokkeerd). Ik zie dat ze aangesloten zijn bij Loodgieters.nl en beide bedrijven hebben slechte reviews op Trustpilot. Ik heb de politie gebeld om aangifte te doen, maar dit doen zij pas na juridisch advies.

Er zijn absoluut mogelijkheden om in dergelijke gevallen juridische stappen te nemen om uw geld terug te krijgen.

Een overeenkomst (van koop, dienst of anderszins) kent wederzijdse rechten en plichten. Als een partij deze plichten niet nakomt, is er sprake van wanprestatie. In dit geval lijkt het erop alsof het loodgietersbedrijf zich niet volledig aan haar verplichtingen heeft gehouden (het niet afleveren van een correct uitgevoerde dienst). U heeft in dat geval mogelijkheden om de andere partij in gebreke te stellen.

Mijn advies is om allereerst te proberen opnieuw contact op te nemen met het loodgietersbedrijf. Als ze niet reageren, stuur dan een aangetekende brief waarin je ze officieel in gebreke stelt. Hierin verzoek je ze vriendelijk (maar duidelijk) om verplichtingen na te komen (bv opnieuw de klus goed uitvoeren, factuur verstrekken etc).

Als ze na die brief nog steeds niet reageren, heb je de mogelijkheid om een juridische procedure te starten. De eerste stap hiervoor is het inschakelen van een gespecialiseerde juridisch expert - of het nu een advocaat of jurist is, dat hangt af van precies wat je nodig hebt.

Ten slotte wil ik vermelden dat het afhankelijk van de situatie kan zijn dat de kosten van de rechtszaak hoger zullen zijn dan het bedrag dat u mogelijk terugkrijgt. Het is daarom belangrijk om ook deze mogelijke kosten mee te nemen bij het bepalen van de beste koers.

Let op dat bovenstaand advies algemeen is en niet bedoeld is als specifiek juridisch advies voor uw situatie. Voor gedetailleerder advies, is het zeker verstandig om contact op te nemen met een juridisch specialist."
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag