Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik ben op mijn werk gefilmd zonder toestemming. De opname is getoond op een regionale zender. Over het item is een oud werknemer van het bedrijf geinterviewd en zijn negatieve opmerking over mijn functie is te horen bij de opname die van mij is gemaakt.
Mag dat?

Elk opzettelijk filmen in een besloten ruimte, zoals een werkplek is verboden , tenzij dit van tevoren is aangekondigd. In bepaalde gevallen kan het filmen worden gerechtvaardigd als men door het filmen een groot maatschappelijk probleem aan de kaak kan stellen. In dit geval weet ik niet of de uitzending een maatschappelijk probleem betreft.

Het uitzenden van de opnames is zeker een inbreuk op uw portretrecht. Mocht u enorm geschaad zijn door dit voorval, kunt u een schadevergoeding eisen wegens deze onrechtmatige daad.

Mocht u vragen hebben kunt u mij persoonlijk berichten.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor uw snelle reactie. Ik had een hogere beoordeling willen geven, maar er ging iets mis.

U spreekt over opzettelijk filmen in een besloten ruimte. Maar in mijn geval gaat dat niet op. Ik was aan het werk als postbezorger toen ik werd gefilmd. Het was niet aangekondigd en men heeft mij ter plekke niet gevraagd of ze me mochten filmen.
N.a.v. ernstig verzaken van een postbezorger in Zaandam, dit was recentelijk groot nieuws in de media, wilde de regionale zender hierover een nieuwsitem maken. Niet in Zaandam, maar in het dorp waar ik de post bezorg. Ze hebben een oud medewerker (wonend in het dorp waar ik werk) van het postbedrijf benaderd voor een interview. Hiervan was ik niet op de hoogte. Deze oud medewerker liet zich nogal negatief uit over de huidige postbezorger. Op het moment dat hij zich negatief uitlaat wordt in het filmpje de opname van mij getoond.
Pas een dag later na uitzending werd ik door een collega erop geattendeerd dat ik op tv was te zien in het nieuwsitem van de regionale zender.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag