Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


ik ben op 1 mei gestopt met werken vanuit mezelf, heb een partime contract voor minimaal 2 uur per week hierop zijn is de cao van het horeca gilde van toepassing, ik heb mijn werkgever aangegeven per mail dat ik niet meer kom werken omdat ik ongemotiveerd ben. zijn antwoord hierop is dat mijn contract pas in augustus afloopt en hij de kosten van mijn uitval op mijn vakantiegeld en laatste loon verhaalt. mag dit zomaar en wat kan mijn werkgever verhalen op mij? maximaal 2 uur per week ?

Geachte heer, mevrouw,

Dat is afhankelijk van de inhoud van de arbeidsovereenkomst. Als in de overeenkomst is opgenomen dat tussentijdse beëindiging mogelijk is, dan zou u kunnen opzeggen met inachtneming van de opzegtermijn. Als die mogelijkheid niet wordt geboden, dan zou u in beginsel de overeenkomst moeten uitdienen. Mocht u per direct zijn gestopt, dan is hebt u uw opzegtermijn of de termijn van de overeenkomst niet uitgediend, en omdat de reden ligt in het feit dat u ongemotiveerd bent en niet in ernstige verwijten die de werkgever te maken zijn, heeft de werkgever het recht de zogenoemde 'gefixeerde schadevergoeding' te vorderen. De gefixeerde schadevergoeding is gelijk aan het loon dat u zou hebben gekregen als u wel gewerkt had. Dat mag vervolgens verrekend worden met de nog uit te betalen vakantiegeld en vakantiedagen. Voor het loon dat onder de beslagvrije voet valt (90% van de bijstandsnorm - die norm vindt u terug op internet) geldt dat de werkgever niet mag verrekenen.

Ik hoop dat u hiermee iets kunt.

Beoordeel dit antwoord:

Het direct stoppen met uw werk vanwege dat u niet gemotiveerd bent is niet verstandig dit is eigenlijk verwijtbaar ontslag.
u had beter in goed overleg kunnen stoppen met in achtneming van uw opzegtermijn.
de beslissing die u nu heeft gemaakt kan gevolgen hebben voor een eventuele WW aanvraag of WWB aanvraag voor nu of in de toekomst.
helaas staat uw werkgever in deze zaak in zijn of haar gelijk.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag