Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Ik ben onterecht beschuldigd van winkeldiefstal, wat kan ik daaraan doen?

Ik heb een vriendin naar de supermarkt gebracht en opeens kwam ze naar buiten met personeel van supermarkt achter zich aan; Zij had zich schuldig gemaakt aan winkeldiefstal. Ik was er niet bij en ik kreeg ook een boete en een winkelverbod, terwijl ik er niet bij was, en als ik haar intenties had geweten had ik haar beslist niet een lift gegeven.

Ik wist van haar verleden, maar al jaren, wel 10 jaar was het al afgelopen.
Ik vind dat ik onschuldig ben, wat zijn mijn opties?

Het is uiterst onfortuinlijk dat je jezelf in deze vervelende situatie bevindt. Het Nederlands rechtssysteem is gebaseerd op het principe dat iemand onschuldig is totdat het tegendeel bewezen is. Wanneer je onschuldig bent, zijn er een aantal stappen die je kan nemen.

1. Verzamel bewijs: Als eerste, probeer je bewijs te verzamelen dat je niets te maken had met de winkeldiefstal. Dit kan zijn camerabeelden, getuigenverklaringen, tijdstempels van je pintransacties enz.

2. Bezwaar maken tegen het winkelverbod: Als je een winkelverbod hebt ontvangen, kun je hier schriftelijk bezwaar tegen maken bij de betreffende winkel. Leg uit wat er is gebeurd en waarom je vindt dat het winkelverbod onterecht is. Het kan nuttig zijn om een jurist of advocaat te raadplegen voor hulp bij het indienen van dit bezwaar.

3. Contacteer een advocaat: Overweeg contact op te nemen met een advocaat, die je kan helpen met dit proces. Een advocaat kan je adviseren over hoe je de zaak het beste kunt aanpakken, gezien je specifieke situatie.

4. Aangifte doen van valse aangifte: Ook is het mogelijk om aangifte te doen bij de politie wegens valse beschuldiging. Dit is echter een serieuze stap en je moet goed overwegen of dit de juiste weg is, op basis van het bewijs dat je hebt.

Het is altijd aan te raden om juridisch advies in te winnen in dergelijke situaties, omdat elke zaak uniek is en een professionele beoordeling nodig heeft. Onthoud dat dit advies je algemene richtlijnen geeft en geen persoonlijk juridisch advies kan vervangen.
---------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Goedemorgen,

Vervelende situatie waar u in verkeert. Neem gerust vrijblijvend contact op voor juridische bijstand bij een van de hierboven omschreven mogelijkheden.

Gr,

Dhr. mr. S. Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag