Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik ben onlangs verhuisd. Mijn oude huis heb ik schoon en leeg opgeleverd aan de verhuurder. De nieuwe huurder was ook bij de oplevering aanwezig. Alles was in orde. Helaas niets op papier gekomen.
Nu kreeg ik ongeveer drie weken na de oplevering een mail van de verhuurder dat de vaatwasmachine, welke in de keuken zit, kapot zou zijn. Ik heb de vaatwasser tot op de laatste dag nog gebruikt en er was niets mis mee. Volgend de verhuurder was de pomp vastgelopen doordat hij niet goed was schoongemaakt. De kosten voor een nieuwe pomp bedroegen bijna E 400,- en nu zegt de verhuurder dat de helft voor mijn rekening komt. Hij trekt dit af van de borg die ik destijds heb betaald. Uiteraard kan ik nu niets meer bewijzen maar ligt de bewijslast toch bij de verhuurder? Hij claimt dat het, gedeeltelijk, mijn schuld is doordat ik de vaatwasser niet goed zou hebben schoongemaakt (ik heb maar een jaar in de woning gewoond). Ik bestrijd dit ten zeerste. Maar ja, ik heb dan mijn geld nog niet terug. Wat kan ik het beste doen volgens u?

U kunt de kwestie het beste laten beoordelen door een advocaat. Veel is afhankelijk van wat in uw huurovereenkomst is afgesproken omtrent de oplevering en laatste inspectie.

Mocht u er prijs op stellen kan ik u eventueel vrijblijvend doorbemiddelen binnen een landelijk kwaliteitsnetwerk van advocaten die u goed verder kunnen helpen bij deze kwestie.

Zij kunnen vrijblijvend uw zaak bekijken en inschatten wat de mogelijkheden zijn. Ook is het mogelijk om u op pro-deo basis bij te staan.

Neemt u gerust contact met mij op voor meer informatie.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag