Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben onlangs ontslagen omdat het bedrijf failliet is gegaan. Ik heb een aantal weken een failliesementsuitkering gekregen en krijg nu WW. Ik ben druk op zoek naar ander werk, maar dat valt in deze tijd niet mee. Daar komt bij dat ik sinds kort zwanger ben. Het is nu nog niet zichtbaar, maar dat komt natuurlijk wel, waardoor het nog moeilijker zal worden om een baan te vinden. De WW houdt ongeveer op wanneer mijn zwangerschapsverlof zal ingaan. Hoe gaat het dan met mijn inkomen? Wordt de WW verlengd? Betaalt het UWV ook voor zwangerschapsverlof in deze situatie? Wat is de hoogte dan? Of kom ik dan in de bijstand? Is dit ook nog afhankelijk van het inkomen van mijn man?

Tijdens de periode van WW heeft u recht op zwangerschaps- en bevallingsverlof. Dat wordt via de ziektewet geregeld. Dat gaat dus niet van uw WW periode af. Eigenlijk stopt uw WW uitkering tijdelijk en gaat weer verder na uw bevallingsverlof.
Of u in de bijstand komt is afhankelijk van het inkomen van uw man. En als die inkomen heeft dan is de kans erg klein dat u een bijstandsuitkering krijgt.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag