Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben nu zeven en een half jaar gescheiden,en heb nu patnerallimitatie aangevraagt,is nu zover dat het hoger beroep is.Maar ik heb een vriend gehad en die heeft vier maanden bij mij in huis gewoond,En waarvan ik twee maal 100,euro voor de boodschappen heb gehad,en een tweedehands droger en wasmachine heb gehad.Wordt dit nu als gehuwd samenwonen gezien.

nee , dit is geen samenwonen, het is pas samenwonen als deze vriend staat ingeschreven op het zelfde adres. dit wordt zeker niet gezien als huwelijk aan de huwelijkse staat gaan meerdere verplichting vooraf, zoals ondertrouw en het geven van het ja-woord in het bijzijn van een ambtenaar van de burgerlijke stand.

Beoordeel dit antwoord:

Samenwonen kan het recht op alimentatie doorbreken. Hiervoor zijn echter wel enkele vereisten, welke uw ex zal moeten aantonen.
Ten eerste dient u te hebben samengewoond met een partner (dat is bij u het geval, nu u aangeeft dat het uw ex-vriend is).
Ten tweede dienen jullie beide aantoonbaar te hebben samengewoond ( dit kan blijken uit: U bent op hetzelfde adres ingeschreven in de gemeentelijke basisadministratie (GBA)/ U heeft bij andere instanties (banken, de belastingdienst, uitkeringsinstanties, uw zorgverzekeraar enz.) of uw werkgever aangegeven dat u op hetzelfde adres woont als uw partner./ Uw partner woont bij u, waardoor zijn woning een zeer laag energie- en waterverbruik heeft./ De woning van uw partner is maar gedeeltelijk ingericht en uit verklaringen van uw buurtbewoners blijkt dat u niet in de woning woont./ Uw partner gaat alleen af en toe naar uw zijn woning om bijvoorbeeld post op te halen of voor huisdieren te zorgen.)
En ten slotte komt het lastigste vereisten om aan te tonen: U moet ook financieel voor elkaar zorg dragen. Dit moet verder gaan dan alleen het delen van vaste woonlasten.Voorbeeld hiervan zijn: U betaalt gezamenlijk de vaste lasten, boodschappen, auto en vakantie./ U heeft een gezamenlijke bank- of girorekening/ U gebruikt een gezamenlijke auto/ U heeft elkaar in een testament tot erfgenaam benoemd/ U doet huishoudelijk werk (koken, wassen, strijken) voor elkaar /U doet de was samen / U kookt en eet samen/ U gaat samen op vakantie).
Indien u aangeeft dat uw vriend slechts twee maal in vier maanden 100 EUR heeft bijgedragen, lijkt het in eerste instantie niet op een "samenwonen welk de alimentatieplicht kan doorbreken".
Ik wil benadrukken dat het vereiste van financiële zorg streng wordt gehanteerd en dus niet snel wordt aangenomen. Indien uw ex deze financiële zorg niet kan aantonen, zal de relatie van uw ex-vriend niet als 'samenwonen' gezien worden.

Ik wil u wel nog meegeven dat het raadzaam is een advocaat te contacteren. Aangezien u inmiddels in hoger beroep verzeild bent, is het raadzaam je in rechten te laten bijstaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag