Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik ben nu 6 jaar bij de vader van mijn dochter weg.
wij zijn niet getrouwd en hebben nu een omgang regeling dat hij haar om de week een weekend ( za tot zo) heeft en hij betaalt 150 euro alimentatie p.m. .. nu wil hij van mij weten hoeveel kindergebonden budget ik krijg liever meld ik dit niet omdat mijn dochter de meeste tijd bij mij is en ik de meeste zorg op me heb dus ik vind dat het hem niks aan gaat ,
maar voor alle zekerheid wil ik weten of ik toch verplicht ben om het te melden .

ik hoop dat u mij hier antwoord op kan geven

Vermoedelijk vraagt hij dit omdat hij mogelijk voornemens is om tot een aanpassing van de hoogte van de door hem aan u te betalen kinderalimentatie te komen. Sinds 1 januari 2015 kan er met de inwerkingtreding van de Wet Herziening Kindregelingen sprake van zijn dat (vrijwel) de volledige behoefte van een kind kan worden voldaan met het Kindgebonden Budget. Het kan dus zijn dat de hoogte van de kinderalimentatie aanpassing behoeft. Of dit het geval is, kan voor u worden nagerekend.

Het is aan u of u deze informatie wel of niet aan uw ex-partner wil verschaffen. Inzage zou voor uw ex-partner wel of geen aanleiding kunnen zijn tot heroverweging van de hoogte van de kinderalimentatie te komen. Let wel, indien u de informatie niet verschaft en hij een gerechtelijke procedure opstart ter vermindering of nihilstelling van de door hem aan u te betalen alimentatie, zal de rechtbank deze informatie zonder meer bij u opvragen. Indien u mijn bijstand in deze wenst, kunt u contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Als u uw financiƫle gegevens niet afgeeft en uw ex-partner start een procedure bij de rechtbank voor de wijziging van de alimentatie, moet u in die procedure verweer voeren (als u het niet eens bent met het verzoek van uw ex-partner). Dat verweer moet u verplicht met bijstand van een advocaat voeren. Daarvoor bent u griffierecht verschuldigd.
Doorgaans is wijziging van de kinderalimentatie in onderling overleg - als dat mogelijk is - goedkoper dan een rechterlijke procedure. Ook voor wijziging in onderling overleg adviseer ik u ook een advocaat in te schakelen om een alimentatieberekening op te stellen of te controleren.
Als ik u daarbij kan helpen, verneem ik dat graag.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag