Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben niet akkoord met telefonisch contract van bedrijvengids

Ik ben gebeld doorbedrijvengids. Ik heb gezegd dat ik niet zo'n contract wil en ze over een jaar nog eens terug mogen bellen. Ze hebben bandopname gemaakt dat ik hiervoor ja zeg dus voor het over een jaar terug bellen en NIET dat ik akkoord ga met het contract. Toen de factuur kwam heb ik geprobeerd om te bellen maar telefonisch zijn ze niet bereikbaar toen meerdere mail gestuurd dat ik niet akkoord ga en dat het niet klopt dat ik geen toestemming heb gegeven en dat ik niet betaal. Nu hebben ze incasso ingeschakeld. Ben ik verplicht om dit te betalen want voel me opgelicht en wil dit echt niet. Ik hoor het graag. Ik ben ZZP'er en was een paar dagen ingeschreven bij KvK. Ik hoor het graag.

Meestal blaffen dit soort bedrijven en hebben ze een eigen 'incasso'dienst. Meestal bijten ze niet. Het driegen/bang maken is een onderdeel van hun bedrijfs (en verdien)model. Wanneer u zeker weet dat u geen 'ja' gezegd heeft, dan zou ik me geen zorgen maken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Klopt maar ze hebben bandopname gemaakt dat ik Ja zeg op dacht ik dat ze over een jaar terug mogen bellen en GEEN Ja op dat ik het contract sluit.
Ze bedriegen dus echt. Ik voel me heel erg opgelicht. Ze zeggen dus steeds dat die bandopname bindend is terwijl ik steeds opnieuw heb aangegeven dat ik het contract niet wil en niet betaal. Moet ik nu regeren op de brief van het incasso bureau of juist beter nergens meer op reageren? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet Wesley van de Goor.


Hangt ervan af wat er precies op de band te horen is. Vaak dreigen/schermen ze met een bandopname, maar is die er niet odf is er iets anders op te horen dan zij zeggen. Vraagt u anders een kopie van de bandopname op? Kunt u horen of er iets gemanipuleerd is

Check het 'incasso'bureau. 10 tegen 1 dat het een bedrijfje is op hetzelfde adres gevestigd als de wederpartij. Hun verdienmodel is u angst inboezemen door te dreigen. Mijn ervaring is dat men, wetens dat men nat gaat, niet doorzet.

Bent u misleid, belazerd of bedrogen? Ja, zeer waarschijnlijk wel. Heb zowel zakelijk als privé met dit soort bedrijfjes te maken gehad. Mijn cliënten en ik hebben nooit betaald en ook nooit meer iets gehoord..Uiteraard geldt daarbij wel dat u inderdaad geen 'ja' gezegd heeft, maar dan nog zal een rechter in een eventuele, onwaarschijnlijke, procedure de context beoordelen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag