Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik ben Nederlandse en ben samenwonend geweest met een Nederlandse man. We hadden geen samenlevingscontract, wel zijn er 2 kindjes geboren uit deze relatie. Wij woonde in België en de kindjes zijn aangegeven bij de gemeente waar wij woonachtig waren in België . Mijn ex is inmiddels weer terug in Nederland en ik ga met mijn 2 kindjes per 1 september terug naar Nederland. Heeft mijn ex samen met mij het ouderlijk gezag? Dat is nooit bij een rechter vastgelegd, omdat wij en de kinderen de Nederlandse nationaliteit hebben! Hij werkt in alles tegen bv. aanvraag paspoort heb je toestemming van de vader nodig en dat doet hij niet enz.enz.

Geachte,.....
In dit geval is het van belang te weten of uw ex de kinderen heeft erkent en of u beiden bent overeengekomen dat u beidde het ouderlijke gezag dragen.
Indien van deze overeenkomst of erkenning geen sprake is draagt u alleen het ouderlijk gezag. en hoeft u geen toestemming aan uw ex te vragen om de kinderen op uw paspoort te zetten. daarnaast is de wet veranderd en mogen de kinderen niet meer op het paspoort worden bijgeschreven, u dient dus een eigen identiteitsbewijs voor de kinderen te maken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hij is ze in België bij de gemeente gaan aangeven en ze hebben zijn naam! Ik heb getekend voor accoord dat ze zijn naam hebben. Klopt dat de kinderen een eigen paspoort/ identiteitskaart moeten hebben maar ook daar moet je zijn toestemming voor hebben. En dat geeft hij niet! Bij voorbaat dank.


dat is inderdaad een feit, echter uw kind is aangegeven in België, heeft uw kind hier dan ook de belgisceh nationaliteit? in dat geval zult u juridish advies in België moeten inwinnen.

Bij ons in Nederland hebben kinderen een eigen identiteitsbewijs nodig en heeft u toestemming nodig van de vader met ouderlijk gezag

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag