Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik ben jarenlang thuisblijfmoeder geweest voor onze drie kinderen (8, 5 en 3 jaar). Na 10 jaar samengewoond te hebben met mijn partner (samenlevingscontact) heb ik besloten om bij hem weg te gaan. Hij wil voor de helft van de tijd zorg voor de kinderen dragen. Ik wil dat niet: ik ben er altijd voor ze geweest overdag en 's avonds. Hij heeft ook in de zorg bijgedragen, maar op een andere manier. Ik ben bang dat ze er onder gaan lijden als ze ineens voor de helft van de tijd bij hun vader gaan wonen. Hij werkt vier dagen per week, ik werk op dit moment niet.
Mijn ex-partner bindt niet in. Ook niet als ik hem voorstel dat ze acht dagen bij mij zijn en zes bij hem (tweewekelijks schema). Wij zijn twee keer bij een mediator geweest, maar hij blijft bij zijn standpunt. Wat zijn mijn kansen als ik met dit dilemma naar de rechtbank ga?

Kinderen hebben op grond van de wet in beginsel recht op een gelijke verzorging door hun vader en hun moeder. Nu u aangeeft dat uw ex-partner evenwel 4 dagen in de week werkt, zal hij dit praktisch gezien niet kunnen realiseren. Immers zullen de kinderen op de dagen dat ze bij hun vader zijn dan deels zijn aangewezen op opvang van derden zoals buitenschoolse opvang en een kinderdagverblijf. Dat is niet logisch indien u wel beschikbaar bent om de kinderen op die dagen volledig op te vangen. Uw kansen zijn gunstig in een gerechtelijke procedure. Dit ook omdat u altijd voltijd voor de kinderen heeft gezorgd. Indien u wenst, kan ik u in een dergelijke procedure bijstaan.

Beoordeel dit antwoord:

Uw standpunt is kennelijk dat het in het belang is van de kinderen dat zij hun hoofdverblijf zullen krijgen bij u en dat ten aanzien van de kinderen met uw ex-partner een zorg-/omgangsregeling zal moeten worden bepaald.

Ik ga ervan uit dat u uiteindelijk hiervoor wel naar de rechtbank zult moeten gaan. In een verzoekschriftprocedure kan dan alles worden vastgelegd. Dit kan overigens ook zonder dat dit veel strijd zou hoeven op te leveren.

U maakt een goede kans op de regeling zoals u die voorstaat. Ik zou dit graag met u verder willen bespreken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag