Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben inmiddels 1 ½ ziek ben, en sinds half juli helemaal ziek, i.v.m. privé en werk problemen.
De problemen op het werk hebben ervoor gezorgd dat ik over de richel ben geduwd en volledig ziek ben geworden. Huisarts geeft aan Burn Out.
Nu ik volledig ziek ben geworden hebben ze een tweede spoor ingezet. (bedrijfsarts geeft aan dat ik wel 2 a 4 uur kan werken, terwijl mijn hele behandeltraject nog moet worden gestart)
(Ik zal mee moeten werken, maar wat als ik het niet lukt om deze uren te werken? Wat gebeurt er dan?)

Enkele punten:
• slecht werkgeverschap bijna 29 jaar in dienst, en sinds twee jaar (nieuwe leidinggevende) deugt er niets meer.
• geen enkele interesse in mijn ziek zijn, herstel (lees geen telefoontje,bloemen etc)
• angstcultuur
• gesprek van maart wat zou gaan over mijn ziekte werd naderhand beschouwd als functioneringsgesprek , maar niet ondertekend door werkgever en nemer
• brief van Maart nooit gehad, op aandringen pas ontvangen in juli 2020

• foutieve ziekte datum
• wantrouwen
• denigrerend gedrag
• tijdens corona, wantrouwen of ik wel werkte
• na ziekmelding vervelende, brieven mails
• geestelijke manipulatie / pestgedrag.
• off. waarschuwing tijdens ziek zijn
• tijdens Corona, verplicht naar kantoor om te werken terwijl ik in een risicogroep zit. Er waren geen maatregelen getroffen om veilig te werken. Tevens Rutte adviseert nog steeds thuis werken.
• Weigeren adres te geven van Bedrijfsarts. (pesten en denigreren) diverse keren moeten mailen naar HR voor info, aangezien dit niet kwam van haar zijde

Zijn dit sterke punten waar ik iets mee kan?

Terugkeer naar dit bedrijf is voor mijn niet meer mogelijk, het mooiste zou zijn om richting een VSO (vaststellingsovereenkomst) te gaan, maar hoe sterk sta ik met deze punten en hoe pak ik dit aan?
In mijn ogen is er vanaf bedrijfszijde een arbeidsconflict richting mij gaande, alleen zij geven natuurlijk aan van niets te weten. Zij sturen aan dat ik dan maar ontslag moet nemen.
Maar je begrijpt dat ik dit niet wil.
Welke opties heb ik hierin?

Zelf ontslag nemen tijdens ziekte is onverstandig en raad ik af; u zult geen uitkering ontvangen terwijl u arbeidsongeschikt bent. U zou kunnen polsen of de werkgever open zou staan voor een vaststellingsovereenkomst ter beëindiging van de arbeidsverhouding met wederzijds goedvinden (vso), een voorstel zal hij moeten doen, maar het wordt afgeraden een dergelijke vso aan te gaan tijdens ziekte. Ook dan zult u waarschijnlijk geen uitkering ontvangen. Pas nadat u niet meer arbeidsongeschikt bent (niet meer ziek dus) en zulks bij voorkeur door de bedrijfsarts is vastgesteld zou u op een vso mogen ingaan. Uiteraard zou u dat slechts moeten doen als de aangeboden voorwaarden daarvan acceptabel zijn. Als de werkgever zich onvoldoende inspant in het kader van de reintegratie, en daar lijkt het wel op, is verstandig om bij het UWV een deskundigenoordeel aan te vragen. Als u vrijblijvend over uw zaak wilt overleggen, neemt u dan gerust telefonisch contact met mij op.

Beoordeel dit antwoord:

Met Van Orsouw ben ik van mening dat u tijdens ziekte NOOIT akkoord moet gaan met ontslag/VSO. Dat is zeer nadelig.

Het lijkt er op alsof de werkgever niet als goed werkgever handelt. Bij een conflict werkt dat in uw voordeel. Zorg er wel voor dat een en ander goed vastligt..

Het is goed op korte termijn contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat (lid specialisatievereniging). Bij voorkeur met interesse voor re-integratiezaken, b.v. mij. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag